Episcopia Severinului și Strehaiei - Martie 2024
Duminică, 31 Martie 2024 23:24

Parohia Bâlvăneşti are un nou preot paroh

În a doua Duminică a Postului Mare, Preafințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit Sfânta Liturghie în parohia Bâlvănești unde a hirotonit întru preot pe părinte diacon Ilie Dragomir, pe seama aceleași parohii. Numeroși credincioși din comuna Bâlvănești, dar și din satul Pârlagele, filie arondată, au venit cu bucurie mare în suflet pentru a-l primi pe noul preot.

Publicat în Știri religioase

În perioada 1-31 martie s-a desfășurat Luna pentru Viață - 2024, care a culminat cu Marșul pentru Viață 2024 „Construim împreună pentru viață ”, organizat sâmbătă, 30 martie, în România și în Republica Moldova. În România, evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție națională.

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune în Duminica a II-a a Sfântului şi Marelui Post închinată Sfântului Grigorie Palama, bucurându-se de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim care va sluji Sfânta Liturghie la Biserica hramul „Tăierea capului Sfântului Ioan Botezătorul” din localitatea Bâlvăneşti, protopopiatul Drobeta Turnu Severin. În cadrul evenimentului euharistic va avea loc Sfânta Taină a Hirotoniei și instalarea noului preot paroh al parohiei în persoana diaconului Ilie Dragomir.

Publicat în Știri religioase

În perioada 1-31 martie se va desfășura Luna pentru Viață 2024 „Construim împreună pentru viață”, care va culmina cu Marșul pentru Viață 2024 „Construim împreună pentru viață”, organizat sâmbătă, 30 martie, în România și în Republica Moldova. În România, evenimentul ajunge anul acesta la cea de-a XIV-a ediție națională.

Publicat în Comunicate

Din șapte Sfinte Taine, pe lângă Botez, Mirungere, Sfânta Euharistie (Împărtășania), Pocăința (Mărturisirea), Preoția, Nunta, face parte și Taina Sfântului Maslu, rânduită de Mântuitorul pentru alinarea suferințelor și vindecarea bolilor trupești și sufletești, numită și ungerea sfântă „în numele Domnului” potrivit cuvintelor Sf.Ap.Iacov, care constituie și prima informație în acest sens: Este vreunul dintre voi în suferință? Să se roage. Este cineva cu inimă bună? Să cânte psalmi. Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica, și de va fi făcut păcate se vor ierta lui (Iacov 5, 13-15).

Publicat în Știri religioase

De praznicul Bunei Vestiri, Preasfințiul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit la Mănăstirea Mraconia, un frumos loc de închinare chiar pe malul bătrânului Fluviu Dunărea. Maica stareță Iustina a avut grijă ca mănăstirea să fie pregătită pentru venirea ierarhului și pentru buna desfășurare a Sfintei Liturghii. Slujba a început cu Vecernia Mare continuând mai apoi cu liturghia Sfântului Ioan Gură de Aur.

Publicat în Știri religioase

În Prima Duminică a Postului Mare, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, alături de un soborul de preoți și diaconi slujitori ai sfântului lăcaş.

Publicat în Știri religioase

În fiecare an la 25 martie Biserica Ortodoxă prăznuieşte Buna Vestire. Sărbătoarea ne aduce aminte de vestea cea bună a zămislirii în pântecele Fecioarei Maria a lui Iisus Hristos - Mântuitorul lumii.

Publicat în Știri religioase

În Duminica Ortodoxiei, Preasfinţitul Nicodim va săvârşi Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. În toate Bisericile Ortodoxe se oficiază Liturghia Sfântului Vasile cel Mare. Această Liturghie, una dintre cele trei existente în cultul ortodox, se oficiază numai de zece ori pe an: în primele cinci duminici din Postul Mare, în Joia şi Sâmbăta Mare, în Ajunul Crăciunului şi al Bobotezei şi în ziua sărbătorii Sfântului Vasile cel Mare.

Publicat în Știri religioase

Anul acesta, pe 18 martie, în Biserica Ortodoxă începe Postul Mare care precede sărbătoarea Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos, pe care o vom sărbători duminică, 5 mai.

În prima săptămână a Postului Mare, în bisericile noastre se cântă una dintre cele mai frumoase creaţii imnografice ale ortodoxiei: Canonul cel Mare al Sfântului Andrei Criteanul. La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, începând din această seară şi continuând şi în zilele următoare, ierarhul nostru, părintele episcop Nicodim, va citi acest canon de pocăinţă.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube