Sâmbătă, 30 Martie 2024 19:15

Sărbătorirea vieţii alături de tinerii din Drobeta Turnu Severin la Marşul pentru Viaţă - „Construim împreună pentru viaţă”

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 1-31 martie s-a desfășurat Luna pentru Viață - 2024, care a culminat cu Marșul pentru Viață 2024 „Construim împreună pentru viață ”, organizat sâmbătă, 30 martie, în România și în Republica Moldova. În România, evenimentul a ajuns anul acesta la cea de-a XIV-a ediție națională.

Marșul este dedicat prețuirii și ocrotirii vieții copiilor, încă din momentul concepției. Scopul acestuia este creșterea gradului de conștientizare a societății cu privire la umanitatea deplină a copiilor nenăscuți și la necesitatea de a sprijini femeile care se confruntă cu greutăți în perioada sarcinii, pentru ca ele să-și poată naște copiii cu încredere și în siguranță.

Marșul pentru viață a fost organizat pentru prima dată acum 50 de ani în SUA. Apoi, de-a lungul timpului, au avut loc marșuri pentru viață în majoritatea statelor din Europa și din America.

Şi la Drobeta Turnu Severin Asociaţia Anastasia a Episcopiei Severinului şi Strehaiei în colaborare cu Asociaţia „Studenţi pentru Viaţă”, Asociaţia „România pentru Viaţă” şi Palatul Culturii „Theodor Costescu” au organizat Marşul pentru promovarea vieţii şi importanţei copiilor pentru viitorul societăţii. Acesta a avut loc pe de 30 martie, începând cu ora 14.30, pe traseul Strada Crişan – între Bulevardul Tudor Vladimirescu şi Pădurea Crihala.

La Marșul pentru Viață s-au alăturat și sportivi de performanță pentru a promova împortanța vieții încă de la zămislirea în pântece. Astfel Marșului pentru Viață de la Drobeta Turnu Severin s-a alăturat d-na Ancuța Bobocel multiplu campion internațional la Jocurile Olimpice – Atletism.

Programul activităţii a fost presărat cu numeroase momente artistice, ateliere, tombole care au bucurat atât pe cei mici, cât şi pe cei mari.

Tineri şi părinţi au primit cu aplauze și cu mult drag pe micuții dansatori de la ansamblul „Lăstărașii” al Palatului Culturii „Teodor Costescu”, cu o coregrafie pregătită de Ionuț Iovănel.

Un moment special al zilei l-a reprezentat întâlnirea cu părintele Alexandru Toma care a transmis un mesaj despre importanţa vieţii ca dar al lui Dumnezeu.

MEN SANA IN CORPORE SANO, iată cea mai cunoscută deviză a sportului, a sănătății minții și trupului, așa că, cea mai în măsură să vorbească despre toate acestea a fost d-na Ancuța Bobocel, multiplu campion internațional la Jocurile Olimpice, om care promovează zi de zi, printre tineri, Viața bună, Viața plină de credință, iubire și pasiunea pentru sport. 

Au urmat şi alte momente artistice pregătite de organizatori, precum hora oltenească oferită de minunații copii: Erica şi Darius Blujdea, Ștefania Oproiu, Eric Mărculescu și Ștefania Turiță. Au urmat dansatorii ansamblului „Junii Mehedințiului”, coregraf, Sanda Stănilă.

Spre finalul programului au fost organizate câteva jocuri pe ateliere, alături de voluntarii Asociației Anastasia Youth Action, iar după ateliere, participanţii au fost invitaţi la o „vânătoare de comori” prin Pădurea Crihala.

Citit 592 ori Ultima modificare Sâmbătă, 30 Martie 2024 20:03

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube