Duminică, 31 Martie 2024 23:24

Parohia Bâlvăneşti are un nou preot paroh

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În a doua Duminică a Postului Mare, Preafințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit Sfânta Liturghie în parohia Bâlvănești unde a hirotonit întru preot pe părinte diacon Ilie Dragomir, pe seama aceleași parohii. Numeroși credincioși din comuna Bâlvănești, dar și din satul Pârlagele, filie arondată, au venit cu bucurie mare în suflet pentru a-l primi pe noul preot.

După Sfânta Liturghie, Preacucernicul Părinte Protoiereu Ionuț Semenescu-Blidaru a dat citire actului de instalare, apoi a vorbit cu bucurie despre acest moment ca fiind un nou început pentru bunii enoriași ai parohiei, primind astfel noul păstor în urma plecării la Domnul a Preacucernicului Părinte Ion Meteleaucă.

Preacucernicul Părinte Ilie Dragomir, noul hirotonit, a mulțumit ierarhului său care i-a oferit toată încrederea în păstorirea turmei lui Hristos. De asemenea, preacucernicia sa, a mulțumit soției, părinților și socrilor care l-au susținut în acest drum de formare. Nu în ultimul rând, a rugat credincioșii săi îi fie alături în timpul slujirii sale, dar și la activitățile și lucrările ce se vor desfășura.

Ierarhul mehedințean a transmis binecuvântările sale noului preot, familiei acestuia, dar și celor ce s-au adunat și au participat în comuniune liturgică, cu îndemnul de a se ruga și de a participa alături de bunul lor păstor la slujbele ce se vor săvârși în continuare la cele două biserici.

Articol scris de Trăilescu Alexandru Cătălin

Citit 683 ori Ultima modificare Duminică, 31 Martie 2024 23:30

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube