Episcopia Severinului și Strehaiei - Noiembrie 2023

Joi, 30 noiembrie 2023, când Biserica Ortodoxă l-a prăznuit pe Sfântul Apostol  Andrei, Cel întâi chemat și ocrotitorul României, Parohia „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Aluniș și-a serbat ocrotitorul. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Publicat în Știri religioase

De Ziua Naţională a României, vineri, 1 decembrie 2023, după Sfânta Liturghie, în catedralele eparhiale, bisericile parohiale şi mânăstirești din ţară şi străinătate va fi oficiată slujba de mulţumire pentru libertatea şi unitatea neamului românesc, precum şi de cinstire a eroilor care au înfăptuit Marea Unire naţională a românilor în anul 1918, autentice personalități morale, politice și culturale.

Publicat în Știri religioase

În fiecare an, la 30 noiembrie, biserica cu hramul „Sfântul Apostol Andrei” din cartierul Aluniş îşi serbează ocrotitorul. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuț Ștefan invită credincioşii severineni să participe la slujbele oficiate în cinstea celui care a creştinat neamul românesc.

Publicat în Știri religioase

Parohia Cerneți II, din protopopiatul Drobeta, a avut în mijlocul ei, în dimineața zilei de 26 noiembrie, pe Preasfințitul Parinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei care a slujit aici slujba de resfinţire a sfântului lăcaş şi Sfânta Liturghie. Deși condițiile atmosferice nu au fost prielnice, numeroși credincioși s-au adunat pentru a participa la sfințirea minunatei bisericuțe, dar și pentru a aduce rugăciuni de mulțumire Bunului Dumnezeu în timpul Dumnezeiștii Liturghii.

Publicat în Știri religioase

Duminică, 26 noiembrie, biserica cu hramul „Sfântul Ioan Botezătorul” din Parohia Cerneţi II va fi resfinţită. Slujba de resfinţire va fi săvârşită de către Preasfinţitul Părinte Episcop Nicodim şi la acest moment vor participa credincioşii parohiei şi din împrejurimi, dar şi preoţi veniţi de la mai multe parohii.

Publicat în Știri religioase

11 ierarhi ai Bisericii Ortodoxe Române s-au rugat împreună cu preoți, diaconi și credincioși în Catedrala Episcopală din Caransebeș cu prilejul sărbătorii Intrării în Biserică a Maicii Domnului. Numărul mare de clerici și credincioși a fost prilejuit şi de pomenirea mitropolitului Nicolae Corneanu la 100 de ani de la naștere. Vrednicul ierarh s-a născut cu un secol în urmă în data de 21 noiembrie la Caransebeș.

Publicat în Știri religioase

Cu prilejul împlinirii unui secol de la nașterea mitropolitului Nicolae Corneanu, Episcopia Caransebeșului organizează marți, 21 noiembrie, evenimentul comemorativ intitulat „Mitropolitul Nicolae Corneanu - fiu al Caransebeşului, părinte şi arhipăstor al Banatului - un secol de la naştere (1923-2023)”.

Publicat în Știri religioase

În Duminica a XXVI - a după Rusalii, Preasfințitul Părinte Nicodim a slujit alături de un sobor de preoți în parohia din cartierul severinean Kiseleff, din protopopiatului Drobeta. Credincioșii parohiei, cu aleasă bucurie, au venit în număr mare pentru a-l întâmpina pe ierarhul lor şi pentru a se ruga în comuniune în cadrul slujbei euharistice.

Publicat în Știri religioase

Liceul Teoretic „Șerban Cioculescu”, alături de Fundația „Gheorghe Țițeica”, sub egida Ministerului Educației, va organiza un eveniment de anvergură, desfășurat în premieră în Drobeta Turnu Severin - conferința „Drepturile tinerilor și provocările societății contemporane”. Evenimentul este coordonat de profesorii Ion Nănuți, Maria - Viviana Bobic și Marian Gherghinescu, din cadrul liceului, iar printre oaspeții de seamă se află: Prof. univ. dr. Anișoara Popa, directorul Sectorului Formare și Pregătire a Specialiștilor din cadrul Institutului Român pentru Drepturile Omului; Prof. univ. dr. Mihai Himcinschi, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă din Alba Iulia; Prof. dr Romeo Augustin Popa, din cadrul Colegiului Național Pedagogic  „Ștefan Odobleja”.

În prima Duminică din Postul Naşterii Domnului Hristos, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, se va afla în mijlocul comunității de credincioşi de la Parohia „Nașterea Maicii Domnului”, din cartierul severinean Kiseleff, unde va sluji Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie împreună cu părinții slujitori ai parohiei.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 3


mbl live


mbl youtube