Episcopia Severinului si Strehaiei - Octombrie 2021
Duminică, 31 Octombrie 2021 00:09

Slujire arhierească la Catedrala Episcopală

Duminică, 31 octombrie, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala cu hramurile „Învierea Domnului“ şi „Sf.M.Mc.Gheorghe” din Drobeta Turnu Severin. Ierarhul va avea alături soborul de preoţi şi diaconi al Catedralei. Răspunsurile la strană vor fi date de membrii celor două grupuri psaltice ale Catedralei.

Publicat în Știri religioase

În ziua prăznuirii Sântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a avut parte de o bucurie duhovnicească deosebită primind binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit aici Sfânta Liturghie.

Publicat în Știri religioase

De praznicul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, mai multe biserici din Eparhia Severinului și Strehaiei și-au serbat hramul. Printre acestea a fost și biserica ce are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, din incinta Cimitirului Ortodox „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Publicat în Știri religioase

Miercuri, 27 octombrie, de praznicul Sfântului Dimitrie Basarabov, Preasfinţitul Nicodim va sluji Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

Publicat în Știri religioase

Drept-slăvitorii creștini severineni sunt chemați la rugăciune și comuniune de praznicul Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, bucurându-se de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim care va sluji Sfânta Liturghie la biserica cu hramul Sfântului Dimitrie, aflată în incinta cimitirului "Sf. M. Mc. Gheorghe" din Drobeta Turnu-Severin.

Publicat în Știri religioase

În Duminica XXIII după Rusalii, Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a îmbrăcat straie de sărbătoare, primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Publicat în Știri religioase

Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și Hunedoarei, a trecut la Domnul joi, 21 octombrie 2021, în urma îmbolnăvirii de Covid-19.

Episcopul Devei și Hunedoarei fusese internat la Spitalul Județean de Urgență din Deva din data de 8 octombrie.

Comunicatul Episcopiei Devei şi Hunedoarei

Cu regret şi adâncă durere în suflet, dar și cu multă nădejde în mila şi mângâierea care vin de la Dumnezeu, aducem la cunoștința slujitorilor sfintelor altare, a viețuitorilor din mănăstiri și a tuturor credincioșilor din Episcopia Devei și Hunedoarei, că Preasfințitul Părinte Episcop Gurie, a trecut la cele veșnice în urma unui stop cardio-respirator astăzi, 21 octombrie 2021, în ziua de pomenire a sfinților mărturisitori ardeleni.

Slujba înmormântării va avea loc în Catedrala Episcopală din Deva sâmbătă, 23 octombrie 2021, după următorul program:

9:00 – Sfânta Liturghie arhierească;

12:00 – Slujba înmormântării.

Rugăm pe Hristos Domnul, Cel înviat din morți, să-i facă parte de odihnă întru Împărăția Sa!

Biroul mass-media al Episcopiei Devei și Hunedoarei

Sursa: episcopiadevei.ro

Publicat în Știri religioase

Duminică, 17 octombrie 2021, credincioșii din localitatea Satu Mare, filie a Parohiei Stângăceaua, au primit vizita pastorală a Preasfinţitului Părinte Nicodim care a săvârşit aici slujba de resfinţire a bisericii cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva. Biserica a fost restaurată integral între anii 2018-2021 prin purtarea de grijă a Părintelui Paroh Marinescu Ionuţ-Adrian, cu sprijinul financiar al enoriaşilor şi al primăriei Stângăceaua.

Publicat în Știri religioase

După încheierea lucrărilor de înnoire și înfrumusețare, Biserica din Satu Mare cu hramul Sfânta Parascheva, filie a parohiei Stângăceaua din protopopiatul Strehaia, va fi resfinţită duminică, 17 octombrie 2021.

Publicat în Știri religioase

Joi, 14 octombrie 2020 când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iaşi, Preasfințitul Părinte Nicodim, întâistătătorul Episcopiei Severinului și Strehaiei va sluji Sfânta Liturghie la paraclisul Centrului Eparhial.

Publicat în Știri religioase
Pagina 1 din 2


mbl live


mbl youtube