Miercuri, 27 Octombrie 2021 16:04

Sfântul Dimitrie cel Nou prăznuit la Catedrala din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ziua prăznuirii Sântului Cuvios Dimitrie Cel Nou, ocrotitorul Bucureștilor, Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a avut parte de o bucurie duhovnicească deosebită primind binecuvântarea arhierească a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, care a slujit aici Sfânta Liturghie.

 

Răspunsurile liturgice au fost date în manieră bizantină de către cele două grupuri psaltice ale Catedralei Episcopale.

În cadrul Sfintei Liturghii, Ierarhul a hirotonit întru preot pe părintele diacon Sorin Rada pe seama bisericii parohiei Schela Cladovei cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”.

La slujba sfintei liturghii au luat parte, alături de slujitorii Sfintei Catedrale, un număr mare de preoți colegi de facultate, dar și preoții slujitori, dar și pensionari, de la biserica „Sf. Mare Mucenic Gheorghe – vechi” din Drobeta Turnu Severin, biserică  unde părintele Sorin Rada și-a început ucenicia încă din fragedă pruncie primind sfat de la toti acești slujitori ce și-au pus amprenta asupra dezvoltării sale duhovnicești.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile credincioșilor prezenți câteva îndrumări duhovnicești pe care fiecare să le aplice în viața sa. De asemenea ierarhul a punctat câteva aspecte din viața și minunile Sfântului Dimitrie Cel Nou a cărui viață a fost citită după încheierea  cuvântului duhovnicesc al Ierarhului, de către părintele Cătălin Țăruș, eclesiarhul Catedralei Episcopale.

Citit 1295 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube