Duminică, 17 Octombrie 2021 15:32

Biserica din Satu Mare - Mehedinți a fost resfințită

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Duminică, 17 octombrie 2021, credincioșii din localitatea Satu Mare, filie a Parohiei Stângăceaua, au primit vizita pastorală a Preasfinţitului Părinte Nicodim care a săvârşit aici slujba de resfinţire a bisericii cu hramul Sfânta Cuvioasă Parascheva. Biserica a fost restaurată integral între anii 2018-2021 prin purtarea de grijă a Părintelui Paroh Marinescu Ionuţ-Adrian, cu sprijinul financiar al enoriaşilor şi al primăriei Stângăceaua.

Biserica a fost ridicată din temelie în anul 1910 și a fost reparată în totalitate în anul 1936, fiind sfințită de Preasfințitul Părinte Vartolomei Episcop al Râmnicului Noului Severin. Alte reparații la sfântul locaș s-au făcut din cauza degradărilor suferite de-a lungul timpului începând cu anul 2018, când s-a început o nouă restaurare capitală înlocuindu-se acoperișul, ferestrele, s-a reparat exteriorul și s-a montat iluminatul arhitectural, s-a introdus apa în curtea Bisericii și s-a achiziționat și sfințit un clopot nou. În anul 2019 s-au achiziționat porțile de la intrare, s-a construit camera centralei termice, s-a construit un foișor, s-a înlocuit pardoseala și s-a construit și un lumânărar exterior. Din anul 2020 și până în prezent s-a executat restaurarea picturii, s-a montat instalația de încălzire a sfântului locaș, s-au restaurat cele două policandre, s-a amenajat curtea bisericii, s-au finalizat lucrările de reparație exterioară, s-a mochetat întreaga biserică și s-a împodobit cu odăjdii noi necesare pentru slujire, s-au achiziționat 20 de strane pentru credincioși și s-a montat sistemul de sonorizare audio la interiorul și exteriorul bisericii.

Încununarea lucrărilor la această biserică s-a făcut în data de 17 octombrie 2021 prin slujba de resfinţire care a fost săvârșită de Presfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.

După slujba de sfințire s-a săvârșit Sfânta Liturghie în fata sfântului locaș pentru a putea participa la Sfânta Liturghie toți credincioșii prezenți și pentru a păstra o distanță între credincioșii veniți să participe în condițiile crizei sanitare generată de răspândirea virusului SARS Cov2.

La finalul Sfintei Liturghii părintele protoiereu Gheorghe Popescu a dat citire actului de resfințire, iar după acest moment părintele paroh Ionuț Marinescu a mulțumit tuturor celor ce au sprijinit lucrările de restaurare la această biserică.

La final Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la inimile celor prezenți un cuvânt de învățătură și după acest moment a înmânat câteva gramate de cinstire celor mai importanți ctitori ce au contribuit la această frumoasă lucrare.

După Sfânta Liturghie credincioșii prezenți au avut posibilitatea de a se închina la Sfântul Jertfelnic trecând prin Sfântul Altar și au primit târnoseală.

Părintele Ionuț Adrian Marinescu a fost ridicat la rangul de Iconom Stavrofor în data de 11 mai 2019 cu prilejul resfințirii bisericii din Bârlogeni, filie a parohiei Stângăceaua ce a fost restaurată integral tot prin purtarea sa de grijă.

Citit 1590 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube