Miercuri, 27 Octombrie 2021 15:33

Slujbă arhierească la hramul bisericii Sfântul Dimitrie din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De praznicul Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de mir, mai multe biserici din Eparhia Severinului și Strehaiei și-au serbat hramul. Printre acestea a fost și biserica ce are ca ocrotitor pe Sfântul Mare Mucenic Dimitrie, din incinta Cimitirului Ortodox „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

 

Credincioșii acestei parohii precum și credincioși din alte parohii au venit aici pentru a cinsti cum se cuvine pe Sfântul ocrotitor al acestei biserici.

Bucuria hramului a fost întregită de participarea la comuniunea euharistică a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, ce a săvârșit aici împreună cu un sobor de preoți și diaconi Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Răspunsurile liturgice au fost date de către protopsalți de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

După finalul Sfintei Liturghii, părintele Adrian-Antonie Olarean, consilier administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a dat citire sinaxarului ce prezintă viața Sfântului Mare Mucenic Dimitrie, iar Preasfințitiul Părinte Nicodim a punctat câteva aspecte duhovnicești ce se desprind din viața acestui Mare Mucenic.

Părintele Vasile Ghițan, protoriereu al protoieriei Vânju Mare și paroh al acestei biserici, împreună cu părintele Grigore Tița au mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim în numele credincioșilor acestei parohii pentru bucuria duhovnicească de a fi în mijlocul lor în această zi binecuvântată de hram.

Citit 1250 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube