Duminică, 01 Octombrie 2023 19:06

Zi de mare bucurie pentru închinătorii Mănăstirii Balta

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Praznicul „Acoperământului Preasfintei de Dumnezeu Născătoarei și pururea Fecioarei Maria” a fost prilej de aleasă bucurie pentru obștea monahală de la Mănăstirea Balta, sfântul așezământ sărbătorindu-și hramul.

Credincioșii din împrejurimi s-au îmbrăcat în porturile tradiționale mehedințene și au venit în număr mare la sfintele slujbe pentru a înălța rugăciuni către Fecioara Maria, ocrotitoarea Mănăstirii.

Preacucernicul părinte Antonie Olarean, Consilier Administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, a transmis mesajul de binecuvântare al Preasfințitului Părinte Nicodim, iar în cuvântul de învățătura ce a urmat, a vorbit celor de față despre iubirea de vrajmași: „Nimeni nu poate să iubească pe Dumnezeu, de nu a iubit mai întâi pe aproapele său”. Totodată, preacucernicia sa, a spus că dacă vrei să ți se facă bine, atunci trebuie să urmezi poruncile lui Dumnezeu și să faci la rându tău ce este bine.

Apoi, părintele Antonie, a oferit o icoană cu Maica Domnului doamnei primar Irina Zoican, pentru purtarea de grijă și spirjinul acordat viețuitorilor Mănăstirii. Edilul comunei Balta a mulțumit părinților din obştea Mănăstirii, protopopului și ostenitorilor Episcopiei Severinului şi Strehaiei pentru rodnica colaborare şi, de asemenea, a adăugat că în viață totul este cu putință doar cu sprijinul milostivului Dumnezeu.

Părintele Stelică Zoican, om al locului, a expus istoricul Mănăstirii Balta și cum înainte ca locașul de închinare să fie mănăstire, a fost spital: „Mai înainte a fost loc de tratare a bolilor trupului, acum este loc de tratare a bolilor sufletului.”

La finalul momentului, preacucernicul părinte Vasile Ganţu, protopopul din Baia de Aramă, a mulțumit părintelui stareț Casian pentru frumoasa organizare, dar și ostenitorilor care au întins o mână de ajutor.

Bucuria celor de față a fost întregită și de frumoasele pricesne pregătite și cântate de grupul de copii „Tinerii de sub munte” ai parohiei Seliștea, condus de Pr. Cazacu Daniel.

Articol scris de Trăilescu Alexandru Cătălin

Citit 779 ori Ultima modificare Duminică, 01 Octombrie 2023 19:17

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube