Luni, 02 Octombrie 2023 20:44

Zi specială pentru credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală cu ocazia praznicului Acoperământului Maicii Domnului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Ziua de duminică a fost una specială pentru credincioşii care au participat la Sfânta Liturghie în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, răspunsurile liturgice fiind executate cu multă dragoste şi măiestrie de formaţia corală „Anastasis”.

Sâmbătă seara, Corul „Anastasis” a participat la slujba Vecerniei Mari de la Mănăstirea Topolnița, iar a doua zi, duminică, atunci când în biserica noastră s-a prăznuit Cinstitul Acoperământ al Maicii Domnului, corul a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin. La finalul Sfintei Liturghii, membrii Corului Anastasis au coborât din cafas pe soleea catedralei, unde au fost prezentaţi credincioşilor de către domnul Mihai Corcodel, Consilierul Cultural al Episcopiei Severinului și Strehaiei.

Din acest loc au înălțat rugăciune lui Dumnezeu prin intermediul a trei creații religioase corale. Corul „Anastasis” rămâne astfel primul cor mixt care a dat răspunsurile liturgice în catedrala noastră.

Formaţia corală a primit din partea ostenitorilor Catedralei o icoană cu Maica Domnului, iar fiecare corist a primit câte o icoană cu Sfântul Irodion de la Lainici, unul din ocrotitorii Olteniei.

Dirijorul, Paul Kladni, a mulţumit părinţilor slujitori şi credincioşilor severineni pentru primirea călduroasă, iar membrilor corului pentru implicarea pe care o manifestă de fiecare data la reprezentaţiile pe care le susţin.

Corul „Anastasis” este o corala de cameră înființată în urma cu aproximativ 23 de ani. A funcționat la vechea Catedrala Episcopală din Deva, până când, vrednicul de pomenire Preasfinţitul Părinte Gurie a hotărât sa fie mutată la noua Catedrala Episcopală cu hramul Adormirea Maicii Domnului.

Palmaresul  corului este unul destul de bogat, acesta participând la diverse concursuri interne și internaţionale, precum și la diverse spectacole, bucurându-se de succes. A început sa fie din ce în ce mai remarcat și aproape că nu există eveniment cultural unde sa nu fie invitat.

Corala este invitata, de asemenea, la multe parohii și mănăstiri din ţară. De bunul mers al coralei se ocupă dirijotul Paul Kladni, iar în calitate de manager doamna Prof. Carmen Ene.

Citit 812 ori Ultima modificare Marți, 03 Octombrie 2023 07:20

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube