Joi, 12 Noiembrie 2020 00:44

Slujire arhierească cu prilejul hramului în parohia Calea Târgu Jiului. Primul hram fără Părintele Adrian Căpitănescu, trecut la Domnul.

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biserica Ortodoxă prăznuieşte vineri, 13 noiembrie, pe Sfântul Ioan Gură de Aur, reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice şi elocinţei creştine. Fiind unul dintre cei trei mari Sfinţi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbaţi împreună la 30 ianuarie, Sfântul Ioan Hrisostom a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lăcaşuri de cult. Între acestea se numără şi biserica severineană de pe Calea Târgu Jiului, care îşi serbează patronul spiritual.

Bucuria hramului este, însă, umbrită anul acesta de trecerea recentă la cele veşnice a Părintelui Adrian-Claudiu Căpitănescu, ctitorul acestui sfânt lăcaş şi păstorul duhovnicesc al credincioşilor din această parohie. După 30 zile de luptă cu virusul Sars-Cov-2, părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu s-a mutat la Domnul. După o viață închinată slujirii lui Dumnezeu, în ziua de pomenire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, anul mântuirii 2020, părintele Adrian-Claudiu a fost chemat să liturghisească împreună cu îngerii, în Catedrala Veșniciei a Împărăției lui Dumnezeu. Un preot de vocație care și-a închinat viața lui Hristos, împlinind în slujirea sa coordonatele chemării sacerdotale, fiind alături de cei în suferință, de cei marginalizați sau uitați, învățând și îndrumând părintește pe cei aflați în căutarea mântuirii, îngrijind rănile sufletești ale enoriașilor, mijlocind în rugăciunea către Dumnezeu mântuirea sufletelor fiilor și fiicelor duhovnicești.

Parohia ortodoxă Calea Târgu Jiului a luat fiinţă în anul 2007 cu scopul de a asigura asistenţa religioasă pentru credincioşii din zona de est a municipiului. Piatra de temelie a bisericii a fost pusă pe 10 iunie 2007. Biserica din parohia "Calea Tg. Jiului" este singura din Eparhia Severinului şi Strehaiei aşezată sub purtarea de grijă a Sfântului Ioan Gură de Aur.

Citit 1776 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube