Marți, 10 Noiembrie 2020 18:16

Părintele Adrian-Claudiu Căpitănescu a fost condus pe ultimul drum pământesc

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(39 voturi)

Cu durere în suflet, am participat astăzi la slujba de mutare în veșnicie a celui pe care îl considerăm un dar al lui Dumnezeu, făcut pentru parohia severineană "Sfântul Ioan Gură de Aur" din cartierul Calea Târgu-Jiului, părintele Adrian - Claudiu Căpitănescu.

Așadar, marți, 10 noiembrie 2020, într-o zi mohorâtă de toamnă, în care cerul a zăbovit clipe îndelungate în a-și vărsa "lacrimile" peste comunitatea îndurerată din municipiul Drobeta-Turnu-Severin, începând cu orele 11:⁰⁰, a fost săvârșită slujba de prohodire pentru Preacucernicul Părinte Adrian-Claudiu Căpitănescu, de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un ales sobor de preoți. Din soborul de slujitori au făcut parte Inspectorul Bisericesc, P.C.Pr. Ionuţ Ştefan şi Consilierul Eparhial, P.C.Pr. Antonie Olarean.

La încheierea slujbei de prohodire, Preasfințitul Părinte Nicodim  a adresat un cuvânt de mângâiere și de binecuvântare pentru familia sfâșiată de durere și pentru creștinii veniți în număr mare să-și conducă păstorul pe ultimul său drum pământesc: "În aceste momente, îl rugăm pe Dumnezeu să întărească pe doamna preoteasă Simona. Ea, pe tot parcursul vieții pe care au dus-o împreună, i-a fost un Simon din Cirene. Preoteasa este pentru oricare preot, Simon din Cirene, care ridică crucea de paroh. Ea l-a ajutat pe părintele Adrian în purtarea acestei cruci prin felul ei de a fi, i-a adus ușurare ori de câte ori părintele, îngenunchiat sub povara crucii de preot, a îngenunchiat și apoi, ridicându-se cu forțe proaspete, și-a continuat drumul mai departe. Cei doi copii, Alexandra și Ștefan, sunt studenți, au viața în față. Prin educația primită, își vor purta și ei crucea vieții, amintindu-și de părintele lor. Dumnezeu să-i rânduiască părintelui Adrian loc acolo, în sânul lui Avraam, unde nu este durere, nici întristare, nici suspin. Dumnezeu să asculte rugăciunile pe care le-am făcut în timpul slujbei de înmormântare a preotului, o slujbă deosebită față de slujbele pe care dumneavoastră le-ați auzit ori de câte ori a fost prohodit un creștin și veșnică să-i fie pomenirea. Amin!", a transmis Ierarhul mehedințean. 

Părintele Adrian-Claudiu a fost un preot de vocație care și-a închinat viața lui Hristos, împlinind în slujirea sa coordonatele chemării sacerdotale, fiind alături de cei în suferință, de cei marginalizați sau uitați, învățând și îndrumând părintește pe cei aflați în căutarea mântuirii, îngrijind rănile sufletești ale enoriașilor, mijlocind în rugăciunea către Dumnezeu mântuirea sufletelor fiilor și fiicelor duhovnicești. Un preot cu un deosebit spirit practic care a știut să soluționeze diferitele probleme întâlnite în misiunea preoțească, aducând bucurie și speranță în viața enoriașilor, în momentele dificile ale vieții acestora, un caracter puternic, un om hotărât, responsabil și echilibrat. episcopiaseverinului.ro

De asemenea, a fost un bun administrator al patrimoniului ecleziastic în cele două parohii în care a activat ca preot paroh timp de 25 de ani, implicând comunitatea în construirea, reabilitarea și înfrumusețarea lăcașurilor de cult, precum și în împodobirea acestora cu obiecte liturgice care să reflecte frumusețea și demnitatea cultului bisericii.

Prin prezența sa, a fost un model pentru frații săi de slujire și a rămas în amintirea celor care l-au cunoscut ca un reper al corectitudinii și modestiei.

După o viață închinată slujirii lui Dumnezeu, în ziua de pomenire a Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, anul mântuirii 2020, părintele Adrian-Claudiu a fost chemat să liturghisească împreună cu îngerii, în Catedrala Veșniciei a Împărăției lui Dumnezeu.

Dumnezeu să primească sufletul smeritului Său slujitor în ceata sfinților!

 Veșnică fie pomenirea sa, din neam în neam!

Citit 9364 ori Ultima modificare Joi, 12 Noiembrie 2020 12:00

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube