Născut în 19 aprilie 1951, în Drobeta Turnu Severin, urmează cursurile Școlii Generale Nr. 10 și în paralel cursurile Școlii de Muzică timp de 8 ani și cântă în corul școlii, având deosebite calități muzicale.
Urmează Liceul Economic și se angajează contabil la IJCM Severin în anul 1972.
La sfatul d-lui Ionică Negrescu, cântăreț bisericesc și magazioner la Protoieria Drobeta Turnu Severin, se angajează contabil la Protoierie, unde, la sfatul mai multor preoţi, hotărăște să meargă la Seminarul Teologic din Craiova. Dă diferențe pentru anul I și II și intră direct în anul III, fiind absolvent de Liceu.
Se căsătorește în anul 1978 cu Natalia Lohon, studentă pe atunci la Academia de Studii Economice, având trei copii, pe Lidia, acum psiholog și psihoterapeut, pe Ciprian, acum economist și specialist în administrarea afacerilor și pe Liviu, acum inginer cadastrist.
În anul 1978 intră la Facultatea de Teologie din București, pe care o absolvă în anul 1982.
Este hirotonit preot de către Mitropolitul Olteniei, Nestor Vornicescu, pe seama parohiei Crăguieşti, unde păstorește timp de 10 ani.
Se transferă apoi preot la Parohia Nașterea Sfântul Ioan Botezătorul, Grecescu, primind ca sector zona Crihala, unde la solicitarea credincioșilor înființează în anul 1990 Parohia Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul.
În anul 1991 pune piatra de temelie pentru biserica provizorie, sfințită de Preasfinţitul Damaschin Severineanul. Realizează apoi, pe cheltuiala tatălui sau, Gheorghe Cojocaru senior, fundația pentru noua biserică și toarnă radierul la adâncimea de 3,5m.
În anul 1998 reia lucrările împreună cu preotul Gheorghe Ghinea, reușind să zidească biserica și să o acopere cu tablă de cupru, dăruind credincioșilor unul din cele mai frumoase lăcașuri de cult, atât prin înfățișare, cât și prin amplasarea minunată în mijlocul Parcului Tineretului.
În anul 2013, primește rangul de iconom stavrofor, pentru strădania la construirea bisericii alături de preotul paroh Polexa Ovidiu și de preoții slujitori Gheorghe Ghinea și Gheorghe Munteanu.
În tot acest timp părintele s-a îngrijit de sufletele credincioșilor, fiind recunoscut pentru blândețea și modestia sa.
În anul 2016 se pensionează, dar rămâne în continuare îmbisericit la parohie, ajutând pe preoţii titulari la slujbele religioase și păstrând legătură cu fiii duhovnicești, pe care continuă să-i spovedească și să-i îndrume pe calea lui Dumnezeu.
Slujba de prohodire va fi săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi în biserica cu hramul Sfântul Ilie Tesviteanul din Drobeta Turnu Severin, marţi, 20 aprilie, ora 13.00.
Dumnezeu să-l aşeze în rândul sfinţilor Săi! Amin !