În zilele acelea, cetatea era plinã cu oameni veniţi de pretutindeni la marea sãrbãtoare a Paştilor. Ea rãsuna de zvonurile privitoare la Marele Proroc şi Fãcãtor de minuni din Nazaret, ce tocmai sãvârşise cea mai mare dintre nenumãratele Sale minuni – învierea lui Lazãr.
De marele praznic al Floriilor, toate bisericile din ţarã îmbracã haine de sãrbãtoare. Credincioşii severineni s-au bucurat de prezenţa Preasfinţitului Pãrinte Nicodim la Catedrala Episcopalã din Drobeta-Turnu-Severin alãturi de soborul de preoţi şi diaconi ai Sfintei Catedrale. Rãspunsurile liturgice au fost date în manierã monodicã bizantinã de cele douã grupuri psaltice ale catedralei.
La finalul Sfintei Liturghii dupã rugãciunea amvonului Preasfinţitul pãrinte Nicodim a binecuvântat ramuri de salcie, credincioşii împodobind cu ele uşile şi ferestrele caselor lor spre binecuvântare.
În cadrul Sfintei Liturghii, monahul Serafim de la Mănăstirea Vodița a primit Taina Hirotoniei întru diacon pe seama Mănăstirii Vodița, la acest eveniment fiind prezenți și elevii seminariști din întreaga episcopie.
Floriile sau Duminica Floriilor marcheazã ultima Duminicã dinaintea Învierii Domnului. Aceastã sãrbãtoare reprezintã intrarea triumfalã a Mântuitorului nostru Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de o mulţime de oameni care ţineau în mâini ramuri de finic. Aceastã sãrbãtoare este una dintre cele mai importante sãrbãtori din anul bisericesc.