Luni, 13 Noiembrie 2023 17:19

A fost prăznuit hramul bisericii din cartierul severinean Calea Târgu-Jiului, închinată Sfântului Ioan Gură de Aur.

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Biserica Ortodoxă a prăznuit luni, 13 noiembrie 2023, pe Sfântul Ioan Gură de Aur, reprezentantul cel mai de seamă al artei oratorice creştine.

Fiind unul dintre cei trei mari Sfinţi Ierarhi ai Bisericii Ortodoxe, serbaţi împreună la 30 ianuarie, Sfântul Ioan Hrisostom a fost luat ca ocrotitor de foarte multe lăcaşuri de cult. Între acestea se numără şi biserica severineană din cartierul Calea Târgu-Jiului, care şi-a serbat patronul spiritual primind vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Ierarhul a slujit aici Sfânta și Dumnezeiască Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de psalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Comuniunii Liturgice, Ierarhul mehedințean a oficiat slujba de sfinţire a Crucii ce se aşează pe catapeteasmă, apoi a pus la sufletele credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură și de mângâiere, prezentându-le viața și activitatea Sfântului Ioan Gură de Aur și a Sfintei Antuza mama sa. De asemenea, a asemănat Biserica cu un spital duhovnicesc. Biserica sub formă de cruce, de navă sau corabie, unde preotul este cârmaci, ajută pe cei împovărați să treacă prin marea vieții cea tulburată.

Preacucernicul Părinte Octavian - Sorin Iliescu, parohul bisericii Sfântului Ioan Gură de Aur, a mulțumit chiriarhului său, preoților care au venit, dar și enoriașilor care au venit pentru înălța rugăciuni de mulțumire octrotitorului lor. În cuvintele sale, așa cum mărturisește Sfântul Ioan Gură de Aur, îndeamnă credincioși să se roage acasă, dar mai ales să se roage în casa Lui Dumnezeu.

În încheiere, Preasfințitul Părinte Nicodim a săvârșit slujba parastasului pentru Preacucernicul Părinte Adrian-Claudiu Căpitănescu, cel care s-a ocupat de zidirea și înfrumusețarea acestei biserici din anul 2007 de la punerea pietrei de temelie până în anul 2020 când a trecut la Domnul în urma infectării cu virusul Sars-Cov2.

Citit 497 ori Ultima modificare Luni, 13 Noiembrie 2023 20:21

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube