Luni, 09 August 2021 12:23

Un nou preot la Parohia Lunca Banului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Duminică 8 august 2021, biserica parohială din localitatea Lunca Banului a găzduit un eveniment foarte important pentru această parohie și anume, instalarea noului preot paroh al acestei biserici. Postul de preot paroh rămăsese vacant după transferarea părintelui Petre Birceanu în postul de preot slujijtor la Mănăstirea Strehaia.

 

Instalarea noului preot paroh, în persoana părintelui Voicu Angelo-Ștefan, a avut loc după slujba de seară oficiată în sobor în frunte cu părintele consilier Administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, Părintele Olarean Adrian-Antonie alături de protoiereul locului părintele Popescu Gheorghe precum și preoții ce au luat parte la acest moment important.

După otpustul slujbei, Preasfințitul Părinte Nicodim a înmânat părintelui Angelo-Ștefan Voicu însemnele împuternicirii sale ca paroh: Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii.

După instalare părintele protoiereu Gheorghe Popescu a dat citire actului de instalare, rostind după aceasta și câteva cuvinte de bun venit. A dat apoi cuvântul părintelui nou instalat care a mulțumit lui Dumnezeu pentru această binecuvântată zi în care a primit această împuternicire ca Paroh al acestei comunități.

Părintele Petre Birceanu, fost preot paroh al acestei Biserici, a pus la inimile credincioșilor prezenți câteva gânduri emotionante despre perioada de 15 ani in care a fost paroh in această comunitate amintind și de greutățile construirii acestei biserici dar și despre bucuriile realizărilor ce s-au înfăptuit în această parohie încheind cuvântul său cu făgăduința că-l va sprijini pe noul paroh ori de câte ori va fi solicitat.

Preasfințitul Părinte Nicodim a încheiat șirul cuvântărilor de la acest eveniment emoționant amintind câteva aspecte ce s-au petrecut în urmă cu 20 de ani la această parohie, când părintele Birceanu era încă pe băncile școlii. Preasfinția sa a încheiat cuvântul promițându-le credincioșilor că va fi prezent în data de 16 august la această biserică pentru a sărbători împreună ocrotitorii acestei biserici, Sfinții Martiri Brâncoveni.

Citit 2215 ori Ultima modificare Luni, 09 August 2021 13:26

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube