Episcopia Severinului si Strehaiei - Noiembrie 2018

Sărbătoarea dedicată zilei de 1 Decembrie în an de Centenar se va întinde pe patru zile. De joi până duminică spre înserat, severinenii vor avea parte de o serie de evenimente organizate de Primăria orașului şi Palatul Culturii "Teodor Costescu", care vor avea loc la scena de pe strada Crişan în perioada 29 noiembrie – 2 decembrie, cu începere de la ora 16.00.

Zi de mare sărbătoare şi responsabilitate la Alba Iulia în data de 1 decembrie, când se vor împlini 100 de ani de la Marea Unire a tuturor românilor.

Publicat în Stiri religioase

În 30 noiembrie, Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului, împreună cu Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul României vor oficia Sfânta Liturghie, cu ocazia primei prăznuiri a hramului Catedralei Naţionale, sfinţită pe 25 noiembrie 2018.

Publicat în Stiri religioase

În zilele care urmează Sfințirii Catedralei Naționale (26-29 noiembrie 2018), în Catedrala Națională se va săvârși Sfânta Liturghie, între orele 9.00 – 11.00.

Publicat în Comunicate de presă

Marţi, 27 noiembrie, ora 16.00, la Centrul Cultural Sfântul Ioan Gură de Aur din cadrul Hotelului Severin a avut loc conferinţa preoţească cu tema „Jertfa Mehedinţiului la înfăptuirea Marii Uniri”. Evenimentul face parte dintr-o serie de activităţi ale Episcopiei Severinului şi Strehaiei dedicate Anului Centenar.

Publicat în Stiri religioase
Marți, 27 Noiembrie 2018 13:19

Gala "100 pentru Centenar"

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni în parteneriat cu Televiziunea Română organizează Gala "100 pentru Centenar", eveniment ce va avea loc la Ateneul Român pe 29 noiembrie a.c., cu începere de la ora 18.00.

1 Decembrie, Ziua Națională a României va fi marcată în Drobeta Turnu Severin şi printr-un eveniment cultural organizat de Primăria orașului nostru pe scena din zona de promenadă Crișan.

Anul acesta se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918. Românii de pretutindeni sărbătoresc Sâmbătă, 1 Decembrie, Ziua Naţională a României, în marile oraşe ale ţării fiind organizate o mulţime de evenimente dedicate sărbătorii.

În fiecare an, la 30 noiembrie, biserica cu hramul "Sfântul Apostol Andrei" din cartierul Aluniş îşi serbează ocrotitorul. Cu acest prilej, părintele paroh Ionuț Ștefan invită credincioşii severineni să participe la slujbele oficiate în cinstea celui care a creştinat neamul românesc.

Publicat în Stiri religioase
Marți, 27 Noiembrie 2018 12:28

Lansarea revistei “Ţara Mehedinţiului”

Miercuri, 28 noiembrie, cu începere de la ora 16.00, la Palatul Culturii “Teodor Costescu” în sala Virgil Ogăşanu, va avea loc lansarea primului număr al revistei “Ţara Mehedinţiului” ce are ca scop promovare turistică a judeţului nostru.

Pagina 1 din 4


mbl live


mbl youtube