Joi, 26 Mai 2022 22:52

Slujirea arhierească şi premierea elevilor calificaţi la fazele naţionale ale concursurile de cunoștințe religioase, în Duminica a VI-a după Paşti

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica Orbului, a şasea după Învierea Domnului, credincioşii severineni vor lua parte la Sfânta Liturghie săvârşită la Catedrala Episcopală din Turnu Severin de către ierarhul locului.

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, va liturghisi alături de soborul de preoți și diaconi ai Catedralei, iar răspunsurile stranei vor fi asigurate de cele două grupuri psaltice, „Sf. M. Mc. Gheorghe” și „Sf. Nicodim”.

După Sfânta Liturghie va avea loc premierea elevilor calificaţi la etapele naţionale ale Olimpiadei Interdisciplinare de Cultură şi Spiritualitate Românească şi ale Olimpiadei Naţionale de Religie, precum şi a copiilor participanţi la concursul „Pro viaţă”, organizat de Asociaţia Anastasia a Episcopiei noastre. Tot cu acest prilej vor fi premiate şi cele patru grupuri catehetice calificate la etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, organizat de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Premiile oferite elevilor sunt acordate din partea Eparhiei, ca mulţumire pentru dragostea şi interesul arătat de elevi pentru studiul disciplinei religie, dar şi pentru încurajarea pe mai departe spre un progres şcolar şi duhovnicesc.

Înmânarea premiilor se va face de către Preasfinţitul Nicodim, alături de reprezentanții Sectorului Cultural din cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, precum şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinți.

Recunoaștere vor primi și dascălii care i-au îndrumat pe tinerii școlari, insuflându-le dragoste față de valorile moralei creștine.

Citit 1069 ori Ultima modificare Joi, 26 Mai 2022 22:58

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube