Duminică, 03 Martie 2024 21:25

Slujire arhierească la parohia Jirov în Duminica Fiului Risipitor

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica Fiului Risipitor, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit în parohia Jirov, sat situat la aproximativ 10 km de orașul Strehaia, pe malul râului Motru. La primele ore ale dimineții credincioșii au venit bucurie în suflete să își primească chiriarhul.

Preoți din parohiile învecinate au venit să participe la Sfânta Liturghie și să aducă rugăciuni de laudă și mulțumire Bunului și Milostivului Dumnezeu. Răspunsurile liturgice au fost oferite de către grupul psaltic „Sf. Cuv. Nicodim” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul mehedințean a vorbit enoriașilor despre fiul risipitor, cel care a cheltuit partea sa de avere primită de la tatăl său pe lucruri care aduc moartea sufletului. Asemenea acestuia, fii risipitori sunt toţi cei care sunt botezați în numele Sfintei Treimi, dar care nu participă la Sfintele Slujbe, cei care trăiesc în păcate și patimi şi cei care se lipsesc de post.

Fiul risipitor se întoarce la tătăl său cu mare căință în suflet. Fiul cel mare, invidios și supărat fiind pe atitudinea iertătoare a tatălui său, își înfruntă tatăl. Cu multă dragoste, acesta îi raspunde că tot ce are el este și al său și să se bucure pentru fratele său care s-a întors pe drum cel bun, pe drumul spre mântuire.

La final, Preasfinția Sa i-a îndeamnat pe toți credincioșii să participe la sfintele slujbe, să își cerceteze inimile și să se pregătească pentru primirea darurilor Lui Dumnezeu.

Articol scris de Trăilescu Cătălin Alexandru

Citit 712 ori Ultima modificare Duminică, 03 Martie 2024 21:27

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube