Duminică, 17 Decembrie 2023 18:51

Slujire arhierească la Mănăstirea Strehaia în Duminica a XXVIII-a după Rusalii

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica a XXVIIIa după Rusalii, a Sfinţilor Strămoşi după trup ai Domnului, când Biserica Ortodoxă a făcut şi pomenirea Sfântului Proroc Daniel, credincioşii strehăieni şi obştea monahală sau rugat în cadrul Sfintei Liturghii săvârşite în biserica Mănăstirii Strehaia de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre cele trei tipuri de refuzuri pe care Stăpânul cel Bun le-a primit de la cei invitați la cină, subliniind gestul chemării la cină al celor de pe străzi și piețe pentru a primi darul. Apoi i-a îndemnat pe cei prezenţi să nu urmeze exemplul celor care au refuzat invitaţia folosind diferite pretexte lumeşti, ci să urmeze oamenilor simpli care Lau urmat pe Mântuitorul, dintre care El şia ales Apostolii care aveau să propovăduiască Evanghelia până la marginile pământului.

„Evenimentul social al mesei e unul cu semnificații complexe. Nu doar în creștinism. Și în alte religii, ori în mai toate culturile lumii. Vine să pecetluiască alianțe și soarta unor oameni și popoare, să închege legături, ori să constituie prilejul moșirii unor idei. Este, o formă de manifestare sub chipul reciprocității, a dragostei.

Dumnezeu rămâne permanent în ipostaza celui ce organizează cina. Poate că tocmai de aceea Sfinții Părinți au văzut adesea în acest episod o metaforă euharistică. Căci Cina prin excelență o reprezintă Împărtășirea de prezența reală a lui Hristos.”

Citit 294 ori Ultima modificare Marți, 19 Decembrie 2023 00:11

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube