Luni, 27 Decembrie 2021 23:40

Slujire arhierească în a treia zi de Crăciun la Parohia Orșova Sud

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Sfântul Arhidiacon Ștefan a fost sărbătorit astăzi în mijlocul credincioșilor din parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” din Orșova. Sfânta Liturghie a fost săvârşită de Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de Arhid. Alin Logofătu, membru al grupului psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La sfârșitul slujbei euharistice, ierarhul mehedințean a rostit cuvânt de învățătură prin care a subliniat credincioșilor prezenți momente importante din viața Sfantului Apostol și Arhidiacon Ștefan „acesta era plin de har și de putere, făcând minuni și semne mari în popor. Dar s-au ridicat unii din sinagogă să se sfătuiască cu el, dar nu puteau sta împotriva înțelepciunii și a Duhului cu care el vorbea”.

În continuare cu binecuvântarea Preasfinției Sale, Arhid. Constantin Gama a dat citire sinaxarului din minei amintind despre acuzele care i s-au adus și despre martiriul Sfântului Apostol și Arhidiacon Ștefan „l-au dus în sinedriu la arhierei, că nu puteau să stea împotriva înţelepciunii şi duhului cu care grăia. Intrând înăuntru au adus nişte bărbaţi care au zis: "L-am auzit că a grăit cuvinte de hulă împotriva locului celui sfânt şi a Legii" şi alte cuvinte, aşa precum se scrie în Faptele Apostolilor. Şi când s-au uitat la el au văzut faţa lui ca faţa de înger. N-au mai putut răbda ruşinea biruinţei; l-au lovit cu pietre şi l-au omorât. Iar sfântul se ruga pentru ei zicând: "Doamne, nu le socoti lor păcatul acesta!".

Parintele paroh Nedelcu Iulian a mulțumit Preasfințitului Părinte Nicodim pentru purtarea de grijă și pentru frumusețea slujbei.

Din preoții care au participat astazi amintim pe P. C. Pr. Mihai Zorilă Vicar Eparhial al Episcopiei Severinului și Strehaiei, P. C. Pr. Pufan Crăciun preot pensionar, fost protoiereu, P. C. Pr. Cioabă Cătălin – Ionuț de la parohia Bahna, P. C. Pr. Petre Mihai – Rozalian de la parohia Ilovița, Arhid. Mircea Pădureanu, Arhid. Gama Constantin.

Citit 1026 ori Ultima modificare Marți, 28 Decembrie 2021 00:13

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube