Duminică, 19 Martie 2023 15:37

Slujbă arhierească la Catedrala din Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În duminica a III-a din Sfântul şi Marele Post Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

 

Drept-slăvitorii creștini severineni au venit în număr mare la rugăciune și comuniune în Duminica a III-a a Sfântului şi Marelui Post închinată Sfintei Cruci, bucurându-se de prezenţa ierarhul nostru, Părintele Episcop Nicodim care a slujit Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sf. M. Mc. Gheorghe” din Drobeta Turnu-Severin.

Răspunsurile liturgice au fost date de către cele două grupuri psaltice ale Catedralei severinene. 

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Ierarhul severinean a vorbit credincioșilor prezenți despre datoria fiecărui creștin de a-și purta crucea și de a urma lui Hristos.

Duminica a III-a din Sfântul şi Marele Post al Paştilor este numită şi Duminica Sfintei Cruci. Această duminică a fost rânduită de Biserică la mijlocul Postului Mare pentru a întări duhovniceşte pe credincioşi în urcuşul lor spiritual spre Înviere. Atât textul Evangheliei, cât şi însuşi faptul că în această duminică cinstim în mod deosebit Sfânta Cruce, ne arată înţelesurile duhovniceşti ale tainei Sfintei Cruci pentru viaţa noastră spirituală şi pentru mântuirea noastră. Mântuitorul Iisus Hristos ne arată că cine doreşte să vină după El trebuie mai întâi să se lepede de sine, să-şi ia crucea sa şi să-I urmeze. Aşadar, lepădarea de sine, purtarea sau asumarea crucii şi urmarea lui Hristos sunt cele trei condiţii pentru a fi creştin şi a dobândi mântuirea. 

Citit 745 ori Ultima modificare Duminică, 19 Martie 2023 19:00

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube