Luni, 30 Noiembrie 2020 17:31

Sfântul Apostol Andrei - hramul bisericii din cartierul "Aluniș"

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Praznicul Sfântului Apostol Andrei, cel întâi chemat la apostolat, a fost cinstit în chip deosebit în Cetatea Severinului, în biserica din cartierul severinean "Aluniş", care şi-a sărbătorit hramul.

Ca în fiecare an, prăznuirea Sfântului Apostol Andrei aduce multă bucurie duhovnicească în sufletele enoriașilor severineni din cartierul "Aluniş", care au mers cu pași repezi spre sfântul locaş pentru a lua parte la programul liturgic. Astfel, începând din seara zilei de duminică, 29 noiembrie 2020, a fost săvârșită Vecernia, împreună cu Litia şi Privegherea, iar în dimineața zilei de 30 noiembrie 2020, de ziua sfântului, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a fost săvârşită de către Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de către Grupul Psaltic "Sfântul Mare Mucenic Gheorghe", al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

În cuvântul de binecuvântare,Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a tâlcuit pericopa evanghelică din această sfântă zi și a prezentat viața și activitatea desfășurată de Sfântul Apostol Andrei, ocrotitorul României.

La finalul Sfintei Liturghii, Preacucernicul Părinte Paroh, Ionuț-Cosmin Ștefan, inspector bisericesc în cadrul Eparhiei mehedințene, a ținut să mulțumească tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui hram și tuturor credincioșilor care au fost prezenți și au respectat cu strictețe normele impuse de pandemie, oferindu-le tuturor câte o plasa cu alimente.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul "Sfântul Andrei" din Parohia Aluniș, din Drobeta-Turnu Severin, a fost pusă de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, în ziua de 21 noiembrie 2008, la praznicul Intrării în biserică a Maicii Domnului, fiind singura parohie pusă sub ocrotirea Sfântului Apostol Andrei. Ridicarea sfântului locaş devenise o necesitate, odată cu extinderea oraşului în partea de nord-vest, unde s-au construit în ultimii ani mai multe blocuri ANL şi un întreg cartier de case. Biserica "Sfântul Apostol Andrei" din Turnu Severin este singurul locaş din Episcopia Severinului şi Strehaiei ce poartă acest hram.

Citit 2552 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie 2020 19:07

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube