Luni, 26 Octombrie 2020 16:18

Schimb de generații în parohia Devesel Mehedinți

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

În ziua de 26 octombrie 2020, în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia mehedințeană Devesel. Vizita chiriarhală a fost prilejuită de hirotonia unui nou preot pentru comunitatea locală dar și de pensionarea preotului Grecu Ion care a slujit la această parohie timp de 33 de ani.

Preasfințitul Părinte a fost întâmpinat cu dragoste de către credincioşii prezenți, care i-au mulțumit pentru purtarea de grijă de a le rândui un nou păstor de suflete.

Ziua de sărbătoare a început cu săvârşirea Utreniei şi a Sfintei Liturghii, la care au luat parte în număr mare fiii satului. La ceremonia religioasă au slujit alături de Părintele Episcop, preoți de la Centrul Eparhial, Părintele Olarean Adrian și Părintele Marian Gigină, Părintele protoiereu al Protoieriei Vânju Mare, Constantin Brumar, Părintele Grecu Ion, cel care a slujit cu timp și fără timp aici 33 de ani și fiul părintelui Ion Grecu, Cristian Grecu, lucrător în cadrul Arhiepiscopiei Craiovei, parintele arhidiacon Constantin Gama de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, precum și preoți din împrejurimi. Bunii creştini s-au putut ruga lui Dumnezeu, bucurându-se de atmosfera duhovnicească întreținută de cântările bisericeşti executate cu profesionalism de grupul psaltic de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele diacon Pădureanu Marian Daniel a primit Taina Hirotoniei întru preot pe seama bisericii cu hramul “Sfântul Nicolae”. Actul de instalare ca paroh a fost citit înaintea credincioşilor de către părintele consilier eparhial Adrian Olarean. Ierarhul mehedințean i-a dăruit apoi tânărului preot, Sfânta Evanghelie, o cruce și cheia bisericii, ca însemne ale slujirii sale în această parohie.

La finalul Sfintei Liturghii au luat cuvântul părintele nou hirotonit, părintele Ion Grecu - preotul pensionar ce a slujit aici cu timp și fără timp mai bine de trei decenii și care a fost hirotesit la finalul cuvântului său în rangul de iconom stavrofor ca semn al prețuirii și recunoștinței lucrării preoțești în această parohie primind din mâinile preasfințitului Părinte Nicodim pe lângă acest rang și distincția „Crucea Mehedințeană” pentru preoți.

Părintele protoiereu Constantin Brumar a subliniat în cuvântul său importanța slujirii preoțești precum și greutatea îndeplinirii acesteia dat fiind faptul că lucrul cu omul este foarte dificil pentru că fiecare om are particularitățile sale.

Preasfințitul Părinte Nicodim a pus, la final, la inimile credincioșilor prezenți dar și a slujitorilor acestei parohii împreună cu familiile lor, un cuvânt de învățătură arătând sublimitatea preoției, arătând cât de important este să avem preoți în biserici care sa mijlocească între credincioși și Dumnezeu și care să dezlege păcatele credincioșilor încredințați spre păstorire.

Citit 3971 ori Ultima modificare Miercuri, 31 August 2022 10:52

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Martie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube