Marți, 27 Octombrie 2020 18:29

Parohia Cujmir I din protopopiatul Vânju-Mare, are un nou preot paroh

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În dimineața zilei de 27 octombrie 2020, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfântul Dimitrie Basarabov, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei s-a aflat în mijlocul credincioşilor din parohia mehedințeană Cujmir I.

Preasfințitul Părinte a fost întâmpinat cu dragoste de către credincioşii prezenți, care i-au mulțumit pentru purtarea de grijă de a le rândui un nou păstor de suflete.

Ziua de sărbătoare a început cu săvârşirea Utreniei şi a Sfintei Liturghii, la care au luat parte în număr mare enoriașii parohiei, dar și din parohiile învecinate. La ceremonia religioasă au slujit alături de Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim preoții de la Centrul Eparhial: Părintele Olarean Adrian și Părintele Marian Gigină; Părintele protoiereu al Protoieriei Vânju Mare, Constantin Brumar, Părintele Gabriel Vrapcea de la parohia Ciochiuța, pedagogul și duhovnicul părintelui Georgian Smărăndoiu, cel care a fost hirotonit preot și instalat ca paroh la această parohie, părintele Ilie Balaci, preot paroh la parohia Cujmir II și părintele arhidiacon Constantin Gama de la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, precum și preoții din învecinătatea parohiei. Bunii creştini s-au putut ruga lui Dumnezeu, bucurându-se de atmosfera duhovnicească întreținută de cântările bisericeşti executate cu profesionalism de Grupul psaltic ,,Sfântul Nicodim de la Tismana" al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

În cadrul Sfintei Liturghii, părintele diacon Georgian Smărăndoiu a primit Taina Hirotoniei întru preot pe seama bisericii cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”. Actul de instalare ca paroh a fost citit înaintea credincioşilor de către părintele protoiereu, Constantin Brumar. Ierarhul mehedințean i-a dăruit apoi tânărului preot Sfânta Evanghelie, o cruce și cheia bisericii, ca însemne ale slujirii sale în această parohie.

La finalul Sfintei Liturghii au luat cuvântul părintele nou hirotonit și părintele Ștefan Daia, preotul pensionar ce a slujit aici cu timp și fără timp mai bine de trei decenii și care a primit la finalul cuvântului său în semn de prețuire și  considerație, distincția „Crucea Mehedințeană” pentru preoți.

Părintele protoiereu Constantin Brumar a subliniat în cuvântul său importanța slujirii preoțești precum și greutatea îndeplinirii acesteia, dat fiind faptul că lucrul cu omul este foarte dificil pentru că fiecare are particularitățile sale.

Preasfințitul Părinte Nicodim a pus, la final, la inimile credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură, explicând sublimitatea preoției și prezentându-le amănunte din viața și activitatea Sfântului Dimitrie Basarabov.

Citit 2939 ori Ultima modificare Marți, 27 Octombrie 2020 18:37

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube