Luni, 16 August 2021 12:40

Praznicul „Adormirea Maicii Domnului” sărbătoarea satului Godeanu

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an de praznicul Adormirii Maicii Domnului, biserica din comuna Godeanu îşi serbează hramul. Anul acesta, duminică, 15 august, când Biserica Ortodoxă de pretutindeni cinsteşte Adormirea Maicii Domnului, Preasfinţitul Părinte Nicodim, fiu al satului, a slujit Sfânta Liturghie în biserica din localitate, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

Din sobor, alături de Preasfințitul Părinte Nicodim și părintele consilier Administrativ Adrian-Antonie Olarean, au făcut parte și părintele arhimandrit Ioanichie Nicolăescu, starețul Mănăstirii Vodița, fiu al satului Godeanu, părintele arhimandrit Gherasim Armulescu, starețul Mănăstirii Topolnița precum și părintele paroh Nicolae Oproiu - consilier social al Episcopiei Severinului și Strehaiei

După slujba Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim, împreună cu clerul slujitor, au oficiat Sfânta Taină a Botezului pentru Matei Oproiu - fiul părintelui consilier social al Episcopiei Severinului și Strehaiei, părintele Nicolae Oproiu, paroh al bisericii din Godeanu.

Tot în această zi, după oficierea botezului, pe esplanada din centrul satului Godeanu s-au desfășurat zilele Comunei Godeanu. Festivitatea a fost deschisă de primarul localității dr. Sabina Gheorgheci care a dat cuvântul Preasfințitului Părinte Nicodim pentru a binecuvânta această adunare. Au urmat alocuțiunile Președintelui Consiliului Județean, Aladin Georgescu, a senatoarei Stela Firu, a deputatului Alin Chirilă și a colorlalte oficialități prezente la aceste momente de bucurie.

În deschiderea festivității zilelor Comunei Godeanu, momente artistice au fost susținute de Corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei precum și de Grupul Folcloric „Izvorașul” al Eparhiei Severinene.

Situată în partea de N-V a judeţului Mehedinţi, la o distanţă de 30 km de oraşul Drobeta Turnu Severin, parohia Godeanu este una dintre comunităţile ortodoxe vechi din Episcopia Severinului şi Strehaiei, cu tradiţii şi obiceiuri păstrate din străbuni.

Biserica are hramul Adormirea Maicii Domnului şi a fost construită în anul 1862 pe cheltuiala enoriaşilor, fiind sfinţită în anul 1869 de către Prea Sfinţitul Calinic al Râmnicului. Sfântul locaş are formă de navă cu un antreu la intrare, pronaos, naos şi altar, fiind construit din piatră şi cărămidă.

Citit 1179 ori Ultima modificare Luni, 16 August 2021 13:10

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube