Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, alături de un un sobor de preoţi şi diaconi, a adus jertfa cea tainică la altarul sfântului lăcaş de închinare, rugându-se împreună cu cele câteva zeci de credincioşi prezenţi, pentru sănătate, mântuire şi dobândirea cererilor celor de folos.
La ceas sărbătoresc, atmosfera duhovnicească a fost întreţinută prin cântările bizantine interpretate la protopsalţii Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.
În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre personalitatea marelui sfânt al Ortodoxiei, luptător pentru credinţă şi mărturisitor al lui Hristos, îndemnând pe cei de față să îi urmeze modelul: "Răbdând chinuri groaznice, mucenicul Teodor nu a acceptat să se închine idolilor, ştiind că adevăratul scop al omului este de a împărăţi împreună cu Dumnezeu întru Împărăţia Sa cea cerească. Prin martiriul său, mulţi creştini s-au întărit şi mai puternic în credinţă, după rânduiala lui Dumnezeu".
La finalul Sfintei Liturghii, părintele paroh Marian Bona a mulţumit Preasfinţitului Părinte Nicodim pentru bucuria duhovnicească prilejuită de vizita pastorală, încredinţându-l de dragostea şi preţuirea comunităţii pe care o păstoreşte cu vrednicie.
Biserica din comuna Obârşia Cloşani este construită pe locul unei vechi biserici de lemn. Zidirea sfântului lăcaş s-a început în anul 1936, fiind sfinţit în anul 1946 de către Episcopul Atanasie al Râmnicului. Pictura bisericii a fost executată de Gheorghe Bărbulescu Tismana şi Matei Şuţea din Peştişani.
Legat de aceste meleaguri este şi numele lui Tudor Vladimirescu, cel care a fost vătaf al plaiurilor Cloşanilor, aşa cum aminteşte pisania noii biserici.