În 28 noiembrie se împlinesc 30 de ani de la moartea părintelui. În acestă zi va fi săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Mănăstirea Prislop de către un sobor de ierarhi, membrii ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, împreună cu o aleasă adunare de preoți și diaconi. După Sfânta Liturghie va avea loc și slujba parastasului în memoria Preacuviosului Părinte Arsenie.
Din soborul de ierarhi prezenți la această sărbătoare va face parte și Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei.
Înmormântarea părintelui Arsenie Boca a avut loc în ziua de 4 decembrie 1989, la Mănăstirea Prislop, unde acesta şi-a dorit să fie îngropat. Mormântul său a devenit în ultimii ani unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale românilor.
Arsenie Boca (n. 29 septembrie 1910, Vaţa de Sus, Hunedoara - d. 28 noiembrie 1989, Sinaia) a fost părinte ieromonah, teolog şi pictor de biserici, stareţ la Mănăstirea Brâncoveanu din Sâmbăta de Sus şi apoi la Mănăstirea Prislop. Odată cu instaurarea regimului comunist în anul 1945, Arsenie Boca a intrat pe lista neagră autorităţilor comuniste, trecând prin calvarul anchetelor şi al arestărilor. Acuzat că ar fi sprijinit membri ai Mişcării Legionare, călugărul a fost închis în arestul Siguranţei din Braşov, a fost trimis apoi să munceasă la Canalul Dunăre – Marea Neagră, în lagărele destinate zecilor de mii de deţinuţi politici, iar până la mijlocul anilor 1950 a mai trecut prin închisorile Jilava, Timişoara şi Oradea.
După eliberarea din temniţele comuniste, Arsenie Boca nu şi-a mai putut relua activitatea de preot. Duhovnicul a murit în 28 noiembrie 1989, iar dorinţa sa a fost să fie înmormântat la Mănăstirea Prislop, una din vorbele sale de duh se leagă de locul din Ţara Haţegului: "Va lua ţara foc de la Prislop", ar fi spus călugărul.