Miercuri, 09 Septembrie 2020 16:40

Paraclisul Parohiei Baia de Aramă și-a serbat hramul

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Miercuri 9 septembrie 2020 cand Biserica ortodoxă română face pomenirea Sfinților Ioachim și Ana, părinții Născătoarei de Dumnezeu, paraclisul Parohiei Baia de Aramă  și-a serbat hramul.

 

Sfânta Liturghie din ziua hramului a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim alături de un ales sobor de preoți și diaconi veniți de aproape și de departe pentru a fi în comuniune liturgică la hramul Parohiei Baia de Aramă. Slujba a fost oficiată pe un podium special amenajat în curtea Parohiei Baia de Aramă lângă paraclisul închinat sfinților Părinți Ioachim și Ana pe locul unde va fi construită birerica mare a parohiei.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Nicodim le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța ascultării cuvântului lui Dumnezeu și împlinirea lui făcând o paralelă intre pericopa evanghelică citită în ziua nașterii Maicii lui Dumnezeu și pericopa din ziua de prăznuire a Sfinților Ioachim și Ana. De asemenea Preasfințitul părinte Nicodim le-a vorbit celor prezenți si despre smerenia și curăția Sfinților Părinți Ioachim și Ana.

Piatra de temelie a acestui paraclis a fost pusă la data de 12 ianuarie 2018, cu purtarea de grijă a preasfințitului părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei și cu susținerea părintelui paroh Stănică Vlad Florin, dar și a părintelui Potropop Ganţu Vasile.

Datorită faptului că hramul orașului Baia de Aramă este Nașterea Maicii Domnului, paraclisului i-a fost acordat hramul ,,Sfinții Părinți Ioachim și Ana".

Hotărârea de a se construi un locaș de închinare în acest oraș, a fost luată, datorită faptului că  în localitatea Baia de Aramă nu se afla o altă biserică parohială în care să se poată  oficia serviciul liturgic, în afară de mănăstirea Sfinții Voievozi din această localitate.

Paraclisului parohial, cu Hramul Sfinții Ioachim și Ana a fost ridicat pentru a se putea oficia sfintele slujbe până la ridicarea unei biserici parohiale mai încăpătoare.

Citit 1741 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Septembrie 2020 22:53

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube