Din soborul de preoți au făcut parte P. C. Părinte Antonie Olarean Consilier Administrativ al Episcopiei Severinului și Strehaiei, P. C. Părinte Vasile Ganțu preot paroh la parohia Titerlești și Protopop de Baia de Aramă, P. C. Părinte Vasile Simion – fost profesor al Seminarului Teologic Ortodox Sfântul Nicolae din Râmnicu Vâlcea, P. C. Părinte Panciu Laurențiu Gabriel Secretar Eparhial al Episcopiei Covasnei și Harghitei, P. C. Părinte Stănică Vlad Florin – preot paroh la parohia Baia de Aramă, P. C. Părinte Muscalu Victor preot paroh la parohia Obârșia – Cloșani, P. C. Părinte Daniel Rață preot paroh la parohia Crainici, P. C. Părinte Nebunu Vili -Dorin preot paroh la parohia Tarnița.
Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic Sfântul Mare Mucenic Gheorghe al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu-Severin.
În cuvântul de învățătură de la sfârșitul slujbei euharistice ierarhul mehedințean le-a vorbit credincioșilor prezenți despre importanța ascultării cuvântului lui Dumnezeu. De asemenea Preasfinția Sa le-a vorbit celor prezenți și despre stăruința în rugăciune a Sfinților Ioachim și Ana, dar și despre smerenia și curăția lor. La finalul cuvântului, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să sporească rugăciunea cu smerenie și străpungere de inimă întocmai Sfinților Părinți ai Maicii Domnului.
Piatra de temelie a acestui paraclis a fost pusă la data de 12 ianuarie 2018, cu purtarea de grijă a preasfințitului părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei și cu susținerea părintelui paroh Stănică-Vlad Florin, dar și a părintelui Protopop Ganţu Vasile.
Datorită faptului că hramul orașului Baia de Aramă este Nașterea Maicii Domnului, paraclisului i-a fost acordat hramul ,,Sfinții Părinți Ioachim și Ana".
Hotărârea de a se construi un locaș de închinare în acest oraș, a fost luată, datorită faptului că în localitatea Baia de Aramă nu se afla o altă biserică parohială în care să se poată oficia serviciul liturgic, în afară de mănăstirea Sfinții Voievozi din această localitate.
Paraclisului parohial, cu Hramul Sfinții Ioachim și Ana a fost ridicat pentru a se putea oficia sfintele slujbe până la ridicarea unei biserici parohiale mai încăpătoare.