Sâmbătă, 25 Decembrie 2021 22:16

Nasterea Domnului - Sfânta Liturghie și Concert al Corului Kinonia la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

De marele praznic al Nașterii Domnului Iisus Hristos, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, înconjurat de slujitorii sfântului lăcaş de închinare.

 

Răspunsurile liturgice au fost date de cele două grupuri psaltice „Sfântul Nicodim de la Tismana” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” ale Catedralei Episcopale.

În timpul chinonicului, cu binecuvântarea ierarhului mehedințean, Arhid. Mircea Pădureanu a dat citire Pastoralei la Nașterea Domnului – anul mântuirii 2021.

După slujba euharistică, Catedrala Episcopală a răsunat de frumoasele colinde interpretate de corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, dirijat de P. C. Pr. Iulian Pruiu, Secretar Eparhial.

În deschiderea concertului de colinde domnul Mihai Corcodel, consilier Cultural al Eparhiei Severinului și Strehaiei a prezentat programul de colinde al concertului punctând în linii mari tradițiile legate de Sărbătoarea Nașterii Domnului aducând în prim plan lucrarea lui Anton Pann unde se vorbește despre cântecele de stea care erau cântate în ajunul sărbătorii.

La sfârșitul programului de colinde, Preasfințitul Părinte Nicodim a rostit cuvânt de învățătură prin care a subliniat credincioșilor prezenți importanța praznicului Nașterii Domnului în iconomia mântuirii noastre.

A mulțumit P. C. Pr. Antonie – Adrian Olarean, parohul Catedralei, care prin toată lucrarea pastoral – misionară a făcut posibil să fie montate Catapeteasma și Candelabrul înainte de marea sărbătoare.

De asemena, a mulțumit preoților slujitori ai Catedralei și psalților care au facut tot posibilul ca sfintele slujbe (Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie) să fie săvârșite zilnic. A mulțumit atât P. C. Pr. Iulian Pruiu pentru munca depusă atât la Centru Eparhial, dar și la repetițiile corului Kinonia, cât şi membrilor corului Kinonia. Ierarhul a mulțumit preoților, diaconilor și psalților pentru munca depusă în luna decembrie a acestui an participând la construirea și demontarea schelei pentru a se monta catapeteasma și policandrul Catedralei.

foto: Marian Gherghinescu și Pr. Marian Alin Gigină

Citit 1094 ori Ultima modificare Sâmbătă, 25 Decembrie 2021 23:04

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube