Duminică, 10 Ianuarie 2021 16:49

Liturghie Arhierească la Catedrala ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Strehaia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În prima duminică după Botezul Mântuitorului Hristos, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei a fost prezent în mijlocul comunității de credincioși din orașul Strehaia, slujind Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala ,,Sfânta Cuvioasă Parascheva", având alături un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile din timpul Sfintei Liturghii au fost asigurate de către Grupul Psaltic ,,Sântul Cuvios Nicodim de la Tismana”, al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Nicodim le-a tâlcuit celor prezenți pericopa evanghelică din această duminică, Evanghelie în care ne este prezentat faptul că după momentul Teofaniei de la Botez urmează cel mai misterios episod ce este relatat în pericopa evanghelică din această zi; și anume, ispitirea Mântuitorului de către diavol. Abia ieşit din apă, Iisus Se duce în deşert, din mulţime în singurătate. Astfel, Domnul Își începe imediat activitatea mesianică.

Prin răspunsurile pe care Hristos le‑a dat ispitirilor venite din partea înşelătorului, El a indicat omului calea pe care o va avea de urmat, astfel stabilind şi adevărata ierarhie a valorilor de care acesta va trebui să ţină seama pentru a rămâne în comuniune cu Dumnezeu. În modul acesta a fost definitiv afirmat primatul spiritualului şi s‑a evidenţiat faptul că omul nu se va mântui decât prin renunţare la modul său egoist de viaţă, tot mai pregnant astăzi, dar şi prin adorarea smerită a lui Dumnezeu.

Biserica Sfânta Parascheva a fost construită în perioada 1935 – 1958, prin contribuțiile aduse de către cetățenii din Strehaia și cei din comunele învecinate, sub atenta coordonare a Preacucernicului Părinte Paroh, Nicolae Drăghici. Locașul a fost sfințit la 2 noiembrie 1958 de către Înaltpreasfințitul Părinte Firmilian, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei.

Citit 1476 ori Ultima modificare Duminică, 10 Ianuarie 2021 16:55

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube