Duminică, 29 Mai 2022 20:39

La Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin a avut loc premierea elevilor ce s-au calificat la etapele naţionale ale Olimpiadelor de Religie

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica Orbului, a şasea după Învierea Domnului, credincioşii severineni au luat parte la Sfânta Liturghie săvârşită la Catedrala Episcopală din Turnu Severin de către ierarhul locului.

 

Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a liturghisit alături de soborul de preoți și diaconi ai Catedralei, iar răspunsurile stranei au fost asigurate de cele două grupuri psaltice, „Sf. M. Mc. Gheorghe” și „Sf. Nicodim”.

În cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul mehedințean a hirotonit întru preot pe diaconul Andrei Roșu pe seama parohiei Dudașul Schelei din Protopopiatul Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei le-a vorbit credincioșilor prezenți despre minunea vindecării orbului din naștere despre care s-a vorbit în pericopa Evanghelică citită la Sfânta Liturghie. De asemenea, ierarhul a îndemnat pe cei prezenți să înmulțească rugăciunea, pentru a folosi timpul pe care ni l-a dat Dumnezeu spre folosul nostru sufletesc și dobândirea mântuirii.

După Sfânta Liturghie a avut loc premierea elevilor calificaţi la etapele naţionale ale Olimpiadei Interdisciplinare de Cultură şi Spiritualitate Românească şi ale Olimpiadei Naţionale de Religie, precum şi a copiilor participanţi la concursul „Pro viaţă”, organizat de Asociaţia Anastasia a Episcopiei noastre. Tot cu acest prilej au fost premiate şi cele patru grupuri catehetice calificate la etapa eparhială a Concursului Naţional Catehetic „Rugăciunea în viaţa mea”, organizat de Patriarhia Română în parteneriat cu Ministerul Educaţiei.

Premiile oferite elevilor au fost acordate din partea Eparhiei, ca mulţumire pentru dragostea şi interesul arătat de elevi pentru studiul disciplinei religie, dar şi pentru încurajarea pe mai departe spre un progres şcolar şi duhovnicesc.

Înmânarea premiilor s-a făcut de către Preasfinţitul Părinte Nicodim, alături de reprezentanții Sectorului Cultural din cadrul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, precum şi reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Mehedinți.

Recunoaștere au primit și dascălii care i-au îndrumat pe tinerii școlari, insuflându-le dragoste față de valorile moralei creștine.

Citit 1457 ori Ultima modificare Duminică, 29 Mai 2022 21:46

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube