Luni, 03 Mai 2021 09:58

Învierea la Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Catedrala Episcopală din Drobeta-Turnu Severin, programul liturgic închinat Slăvitului Praznic al Învierii Domnului a debutat sâmbătă, începând cu orele 23:30, atunci când a fost săvârşit Canonul Sâmbetei celei Mari, apoi a fost oficiată Slujba Învierii, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

 Credincioşii aflaţi în centrul orașului Turnu Severin au primit Sfânta Lumină de la Ierusalim, adusă și în acest an în Cetatea Severinului de către o delegație de la Centrul Eparhial mehedințean și ulterior a fost împărțită parohiilor din județ.

Slujba de Înviere a fost săvârşită de Preasfinţitul Nicodim, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, slujitori ai Catedralei Episcopale. Într-un glas, cler şi popor, martori ai ridicării Mântuitorului din morţi, au cântat „Hristos a înviat!”.

Sărbătoarea Învierii Domnului este, totodată, unul dintre hramurile Catedralei Episcopale, alături de Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, putătorul de biruință, ocrotitorul Severinului.

În cadrul slujbei de Înviere, s-a dat citire Pastoralei Preasfinţitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, ce a fost citită, potrivit rânduielii bisericeşti, în toate bisericile din cuprinsul Episcopiei Severinului și Strehaiei.

După aceste momente petrecute în duh de rugăciune în pridvorul Catedralei, soborul slujitorilor a continuat cu slujba Utreniei Învierii, urmată de Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, iar credincioşii au petrecut câteva ceasuri în bucuria pascală, împărtăşindu-se la chemarea preoţilor din Sfântul Trup şi Sânge al Mântuitorului Iisus Hristos Cel Înviat, respectându-se normele igienico-sanitare și cele de distanțare fizică în vigoare.

Ambianţa duhovnicească a fost întreţinută de minunatele cântări bisericeşti interpretate de către protopsalţii Catedralei Episcopale.

Pentru desfășurarea slujbei în condiții de siguranță, la acest eveniment important au fost prezente echipe ale Inspectoratului Județean de Poliție Mehedinți, ale Inspectoratului Județean de Jandarmi Mehedinți și ale Poliției Locale.

Cei care, din binecuvântate pricini, nu au putut participa la Slujba de Înviere, au avut posibilitatea de a o asculta în transmisiune directă la postul de radio „Lumina”, pe frecvența 90,4 FM.

Citit 1706 ori Ultima modificare Luni, 03 Mai 2021 13:09

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube