Marți, 04 Mai 2021 18:49

Capela mortuară și clopotnița din satul Imoasa au fost sfințite

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Marți, 4 mai 2021, în Săptămâna Luminată, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei s-a aflat în mijlocul credincioșilor din satul Imoasa, filie a parohiei Gârbovăț, Protopopiatul Strehaia, județul Mehedinți, prilej cu care a liturghisit și a binecuvântat noua capelă mortuară și noua clopotniță din localitate.

La primele ore ale dimineții, Ierarhul a poposit în comunitatea sătească din Imoasa unde a binecuvântat lucrările ce s-au săvârșit la capela mortuară și la clopotniță, puse sub ocrotirea Sfântului Ierarh Nicolae, după care a oficiat Sfânta Liturghie, fiind înconjurat de un sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost asigurate de către membrii Grupului Psaltic ,,Sfântul Nicodim de la Tismana”, al Catedralei Episcopale din Drobeta-Turnu Severin.

Pentru întreaga activitate desfășurată în parohie, ierarhul i-a acordat preotului paroh, Mihai Călugăru, „Crucea Mehedințeană”, cea mai înaltă distincție a Episcopiei Severinului și Strehaiei, hirotesindu-l iconom-stavrofor, iar primarului comunei Broșteni, Alexandru Borugă, i-a acordat Gramată de recunoștință, precum și domnului profesor, Grigore Iovița, dar și fiului acestuia, domnului inginer Iulian Iovița, pentru toată implicarea și tot efortul pe care l-au depus în realizarea acestui proiect important pentru comunitate. De asemenea, și alți binefăcători au primit diplome de aleasă cinstire.

Slujba a fost oficiată cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi în această perioadă, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului.

Biserica din localitate, cu hramul „Sfântul Ierarh Nicolae”, datează din anul 1906 și a fost ridicată de comunitatea locală din Imoasa, iar în ultimii ani s-au realizat o serie de lucrări de renovare atât interioare, cât și exterioare.

Citit 1578 ori Ultima modificare Sâmbătă, 08 Mai 2021 22:19

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube