Vineri, 21 Aprilie 2023 18:18

În Duminica Tomei, Preasfinţitul Părinte Nicodim va sluji la hramul Catedralei Episcopale din Caransebeş

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Aflate la ediția a XV-a, Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului se vor desfășura anul acesta, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în perioada 23-29 aprilie.

Manifestările vor debuta în Duminica Tomii, 23 aprilie, când Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” își va sărbători hramul festiv. Cu acest prilej, începând cu ora 9,30, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va fi săvârșită de un sobor de ierarhi, membri ai Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Din sobor va face parte şi Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei. După oficierea Sfintei Liturghii, în faţa Catedralei Episcopale, Episcopia Caransebeşului va organiza un spectacol de promovare a tradiţiilor din satul bănăţean, la care vor participa formaţii de dansatori şi tineri care îşi vor prezenta portul popular.

În după-amiaza din Duminica Tomii, 23 aprilie, începând cu ora 17, în curtea Reședinței Episcopale din Caransebeș, se va desfășura concertul extraordinar „Noi suntem ai României”, susținut de Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului.

Anul 2023 este declarat „Anul comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”, prilej cu care, în cadrul  Zilelor Credinței și Culturii, se va organiza și cea de-a XIII-a ediție a Festivalului „Miron Cristea” dedicat în special corurilor parohiale, găzduit în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului”, care va reuni 9 formații corale din Arad, Timișoara și din județul Caraș-Severin.

„Zilele Credinței și Culturii în Episcopia Caransebeșului” se vor încheia, sâmbătă, 29 aprilie,  cu Festivalul de poezie în grai bănăţean „Credinţă şi lumină”.

Sursa: www.episcopiacaransebesului.ro

Citit 771 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube