Duminică, 22 Octombrie 2023 20:01

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim a resfinţit biserica Parohiei Stângăceaua

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În Duminica a XXIII-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Nicodim a slujit în Parohia Stângăceaua din Protopopiatul Strehaia, unde a săvârşit slujba de resfinţire a bisericii parohiale cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. A urmat Sfânta Liturghie oficiată împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, iar răspunsurile liturgice au fost date grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

Datorită degradărilor suferite de-a lungul timpului, s-au făcut reparaţii şi restaurări la sfântul locaş între anii 2015-2023, precum: spălarea picturii murale din interiorul sfântului locaș; vopsirea tablei de pe acoperiș; lucrări de reparații capitale la exteriorul sfântului lăcaș; turnara de alei din ciment și amenajarea curţii interioare; turnarea pardoselii din beton; mochetarea întregii biserici; achiziționarea unui clopot nou; recondiționarea policandrului; achiziționarea de iconostase noi și strane pentru cântăreți; împodobirea sfântului lăcaș cu odăjdii noi necesare pentru slujire; realizarea iluminatului nocturn și a sistemului de sonorizare din sfântul lăcaș; s-a ridicat în curtea bisericii o troiță din marmură pentru închinare, donată de familia Cojocaru Aurel împreună cu cele două surori şi ridicarea unui prăznicar pentru pomenirile celor adormiți.

Aceste lucrări s-au realizat prin purtarea de grijă a Preacucernicului Părinte Paroh Marinescu Ionuț Adrian, a Primăriei Stângăceaua și a enoriașilor parohiei, protoiereu al locului fiind Preacucernicul Părinte Popescu Gheorghe Claudiu.

După Sfânta Liturghie, Părintele Protopop Gheorghe Popescu a dat citire actului de sfințire, după care a mulțumit părintelui paroh pentru osteneala pe care a adus-o.

De asemenea, Părintele Ionuț Marinescu a mulțumit Preasfinţitului Nicodim pentru susţinere, dar şi primarului şi enoriaşilor pentru sprijinul acordat la restaurarea bisericii.

La finalul momentului, Ierarhul Mehedinţean și-a exprimat bucuria pentru lucrările de renovare aduse bisericii, oferind gramate de vrednicie celor care au ajutat la finalizarea lucrărilor.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a sfințit o troiță în localitatea Butoiești, tot din protopopiatul Strehaia.

Citit 835 ori Ultima modificare Duminică, 22 Octombrie 2023 20:02

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube