Luni, 25 Decembrie 2023 22:36

Ierarhul mehedinţenilor a slujit de Praznicul Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos la Catedrala din Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

La Praznicul Nașterii Domnului, bisericile au devenit neîncăpătoare pentru mulțimea de credincioși care a venit să cinstească darul făcut de Dumnezeu omenirii, pe Pruncul Iisus, Fiul Cel veşnic al Tatălui Ceresc, care din iubire pentru oameni şi pentru mântuirea lor, S-a făcut om.

Cu acest prilej, Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, a slujit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, înconjurat de slujitorii sfântului lăcaş de închinare.

Răspunsurile liturgice au fost date de cele două grupuri psaltice „Sfântul Nicodim de la Tismana” și „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” ale Catedralei Episcopale.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Nicodim a transmis credincioșilor mesajul pastoral adresat la praznicul Nașterii Domnului, scrisoare citită în toate bisericile din Episcopia Severinului şi Strehaiei în prima zi de sărbătoare.

Scrisoarea pastorală cu titlul „Mulțumirea adusă lui Dumnezeu - Datoria fiecărui creștin”  ne arată că „pentru fiecare dintre noi, Nașterea Mântuitorului din Fecioară este o lecție de smerenie arătată de Iisus Hristos. Prin aceasta se oferă omului posibilitatea de a se înălța spre Dumnezeu. În acest sens și Sfântul Apostol Pavel scrie creștinilor din Filipeni: „S-a deșertat pe Sine, chip de rob luând, făcându-Se asemenea oamenilor, și la înfățișare aflându-Se ca un om, S-a smerit pe Sine, ascultător făcându-Se până la moarte, și încă moarte de cruce” (Filipeni 2, 5-8). S-a smerit pe Sine de la întrupare până la moarte pe Cruce pentru a oferi omului posibilitatea mântuirii.”

De asemenea, ne aduce aminte că suntem datori să-I mulţumim Domnului pentru darul binecuvântat al mântuirii adus prin întruparea Sa din Fecioara Maria: „În aceste momente de praznic împărătesc, fiecare dintre noi suntem îndatorați să ne punem întrebarea: oare cât de mulțumitori trebuie să fim fiindcă prin nașterea Pruncului Iisus sufletul nostru nemuritor poate avea din nou parte de viața cea veșnică în Împărăția Cerurilor? Oare câtă rugăciune de mulțumire, câte rugăciuni de laudă trebuie să aducem Preamilostivului Dumnezeu? Suntem îndatorați să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru tot ajutorul de care ne-a făcut parte, să-I mulțumim pentru toată darea cea bună și pentru tot darul desăvârșit care vine de la El, Părintele luminilor. Cei care au ajuns la vârsta a treia sunt îndatorați, cu mai multă râvnă să se roage acasă, să aducă laudă și mulțumire lui Dumnezeu participând la slujbele Bisericii. Cei în vârstă să nu uite că mulți cunoscuți prieteni, rude, neamuri au trăit puțin pe pământ, au decedat de tineri, unii nu și-au văzut copiii mari și nu s-au bucurat de nepoți.”

Apoi, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, copiii din grupul de colindători „Ucenicii Sfântului Nicodim” i-au bucurat pe cei de față cu un ales program de colinde ce au adus mesajul Crăciunului în inimile tuturor.

Citit 429 ori Ultima modificare Luni, 25 Decembrie 2023 22:40

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube