Centrul Cultural ridicat aici în cadrul proiectului are ca scop promovarea folclorului autentic românesc, dar și a activităților sportive, iar ediția din acest an a festivalului vine să continue tradiția parteneriatului, început încă din anul 2009, dintre Episcopia Severinului și Strehaiei, Primăria Broșteni și Asociația „Fiii Lupșei”.
Festivalul "Fulgi de veșnicie" ajuns anul acesta la a XI-a ediție după doi ani în care, din cauza restricțiilor cauzate de pandemia de coronavirus, nu s-a putut organiza. Aceasta a fost cea de-a doua ediție a festivalului desfășurat în clădirea Centrului Cultural-Sportiv din Lupșa de jos, clădire ridicată în anul 2019 în cadrul proiectului „Moșteniri la granița Dunării”, în parteneriat cu Primăria Cladovo-Serbia , Episcopia Severinului și Strehaiei, Primăria Broșteni și Asociația „Fiii Lupșei”.
În cadrul festivalului au evoluat elevii care fac parte din Orchestra „Mozartinno” a Liceului de artă „Ion Ștefan Paulian” din Drobeta Turnu Severin, condusă de domnul profesor Alin Stelian Pătruțescu, elevii Școlii de muzică din orașul Kladovo Serbia, elevii Școlii Gimnaziale din comuna Broșteni și din localitățile învecinate care au participat la concursul de „Stelari” din zona Broșteni, precum și Grupul „Izvorașul" al Episcopiei Severinului și Strehaiei care a susținut un recital de Colinde.
La Festivalul-Concurs „Fulgi de Veșnicie” a luat parte și Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei, Domnul Alexandru Borugă, primarul comunei Broșteni, Domnul Mihai Corcodel, Consilierul Cultural al Episcopiei Severinului și Strehaiei - organizatorul acestui eveniment, precum și numeroși fii ai comunei Broșteni și ai comunelor învecinate.
La final Preasfințitul Părinte Nicodim a vorbit celor prezenți despre importanța păstrării tradițiilor și obiceiurilor în fiecare sat din Județul Mehedinți și nu numai.
De asemenea, domnul Primar Alexandru Borugă a subliniat importanța acestui eveniment pentru păstrarea tradițiilor și obiceiurilor locale.
La Festival au venit și elevii de la școala de muzică din Kladovo-Serbia însoțiți și de profesorii Scolii de muzică din Kladovo, precum și de Slađan Bobić – Președintele sindicatului din Serbia.
Profesorul Dana Săftoiu, Inspectorul de religie al IȘJ Mehedinți, care a fost și membru al juriului, a ținut să mulțumească domnului Mihai Corcodel, fiu al satului Lupșa de Jos și organizator al acestui Festival, care s-a dedicat foarte mult pentru a păstra tradițiile și obiceiurile din satele comunei Broșteni, realizând în Lupșa de Jos un centru cultural de păstrare a tradițiilor și obiceiurilor autentice românești.
Doamna Alexandra Dediu, muzeograf la Secția Etnografie și folclor din cadrul Muzeului Regiunii Porților de Fier a subliniat importanța organizării acestor evenimente culturale deosebite.
Festivalul "Fulgi de veșnicie" ajuns anul acesta la a XI-a ediție a fost înițiat în anul 2009 de Asociaţia “Fiii Lupşei” al cărui coordonator este Mihai Corcodel, fiu al satului Lupșa de Jos și consilier în cadrul sectorului Cultural și Învățământ al Episcopiei Severinului și Strehaiei. Evenimentul a avut ca parteneri încă de la început Primăria Comunei Broşteni, Şcoala Generală cu clasele I-VIII Broşteni şi Parohia Lupşa.