Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 11:26

Conferință dedicată tradițiilor de Crăciun, la Muzeul Regiunii Porților de Fier

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Muzeul "Regiunii Porților de Fier" a găzduit sâmbătă, 17 decembrie, o conferință interactivă între muzeografi și elevii Colegiului Național "Traian". În cadrul întâlnirii, cei prezenți au aflat despre tradițiile și obiceiurile din perioada sărbătorilor de iarnă, care erau trăite şi practicate în urmă cu mulți ani în județul nostru și care, în mare parte, s-au pierdut cu timpul.

Evenimentul a fost presărat și de momente artistice având ca invitați membrii grupului vocal "Izvorașul" al Episcopiei Severinului și Strehaiei care au adus în fața celor prezenți colinde și cântece de stea, spre bucuria celor prezenți.

"Cântecul de stea - tradiție și modernism" a fost tema conferinței interactive organizată de reprezetanții Muzeului "Regiunii Porților de Fier" în parteneriat cu Episcopia Severinului și Strehaiei și Inspectoratul Școlar Județean Mehedinţi. Din partea Episcopiei Severinului și Strehaiei a fost prezent domnul Mihai Corcodel, Consilierul Cultural al Episcopiei, care a prezentat o serie de informații inedite pentru elevii prezenți, având ca temă de discuție sărbătorile din cursul anului bisericesc, dar și apariția cântecului de stea.

De asemenea, la discuții, alături de elevii prezenți, au luat parte și doamna Alexandra Dediu, muzeograf la secția Etnografie și folclor a Muzeului, doamna Profesor Dana Săftoiu, Inspector de religie în cadrul ISJ Mehedinți, dar și doamna Maria Ghinea, Profesor de religie la Colegiul Național Traian. O istorie a cântecului de stea, a modului în care a acesta a evoluat și a fost adaptat noilor timpuri a fost prezentată de către organizatori celor prezenți la întâlnire.

Conferința a avut loc la Pavilionul Multifuncțional al Muzeului "Regiunii Porților de Fier" din Drobeta Turnu Severin.

Citit 667 ori Ultima modificare Sâmbătă, 17 Decembrie 2022 16:15

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iunie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube