Marți, 12 Martie 2024 19:56

Delegație a Episcopiei Caransebeșului la întâlnirea de lucru a responsabililor cu cateheza parohială din Mitropolia Olteniei, la Centru Cultural Sfântul Ioan Gură de Aur din Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

În perioada 14-16 martie 2024, în Episcopia Severinului și Strehaiei, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, va fi organizat un training  de formare a voluntarilor din Mitropolia Olteniei. Activitatea se va desfăşura Centrul Cultural „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Drobeta Turnu Severin și va reuni responsabilii cu cateheza parohială și activitățile cu tinerii din toate cele patru eparhii ale Mitropoliei Olteniei. Este vorba de consilierii și inspectorii implicați în activitățile catehetice și cu tinerii din: Arhiepiscopia Craiovei, Arhiepiscopia Râmnicului, Episcopia Severinului și Strehaiei și din Episcopia Slatinei și Romanaților.

Trainingul este desfăşurat de o delegație a Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului formată din Pr. Mihai Ciucur, Inspector eparhial în cadrul Departamentului de Tineret al Episcopiei Caransebeșului şi formatori și facilitatori din Asociaţia ATOR Banatul de Munte.

Scopul întâlnirii îl reprezintă, în primul rând, prezentarea unor modele de bune practici în activitățile catehetice și cu tinerii, activităţi de training de formare a voluntarilor din Mitropolia Olteniei pentru taberele de vară organizate în comunitate, precum şi planificarea activităților viitoare de formare a voluntarilor (calendarul formărilor) și stabilirea unui calendar de tabere în comunitate pentru vara anului 2024

Evenimentul se înscrie în Agenda națională a Biroului de catehizare al Patriarhiei Române, care acordă o atenție sporită întâlnirilor regionale la nivel mitropolitan și eparhial, în scopul conturării unei strategii de lucru comune în ceea ce privește activitățile catehetice și cu tinerii.

Citit 668 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2024 22:51

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube