Festivalul a fost organizat la nivelul Eparhiei din Niș, la evenimente fiind prezent și Preasfințitul Părinte Arsenie Episcop de Niș. Inițiativa acestui Festival a aparținut Formației Corale „Branko”, cu sprijinul Ministerului Culturii din Serbia și cu contribuția a numeroși sponsori.
Formația corală a bisericii din Niș „Branko” a fost fondată la 1 septembrie 1887 la Catedrala Sfintei Treimi din Nis. Corul a fost numit după celebrul poet al romantismului sârb Branko Radičević. De 134 de ani, acest cor colaborează fără încetare cu episcopul din Nis și clerul din Catedrala din Nis. Din lunga și turbulenta istorie a corului, evidențiem spectacolele corului dintre cele două războaie mondiale din Balcani, care au răspândit gloria muzicii corale sârbești. Formația Corală Branco este condusă de Sara Cincarević care dirijează acest cor de peste 32 de ani.
Reprezentațiile corurilor au avut loc în Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Niș.
Moto-ul acestui șir de spectacole a fost extras din cuvintele psalmistului David: „Toată suflarea să laude pe Domnul” așa cum se menționează pe pagina oficiala de Facebook a corului organizator. La acest Festival au participat 16 coruri din diferite țări ale lumii. Printre țările participante s-au numarat Statele Unite ale Americii, Serbia, Albania, Bulgaria, Georgia, Ucraina și România.
România a fost reprezentată de corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei, condus de părintele dirijor Iulian Pruiu, secretarul eparhial al Episcopiei Mehedințene. Corul Kinonia a abordat un repertoriu variat de cântece corale românești armonizate, dar și cântări armonizate ce se cântă în cadrul Sfintei Liturghii.
Dintre piesele abordate de corul mehedințean amintim „Toată suflarea să laude pe Domnul" aranjament muzical pe 4 voci de profesor Alexandru Racu, „Si era la ora a șasea" armonizat de Gheorghe Mandicevschi, „Miluiește-mă Dumnezeule” armonizat de Gheorghe Cucu, „Înnoiește-te Noule Ierusalime" de Gheorghe Muzicescu și Nicolae Lungu precum și altele.
În fiecare seară a Festivalului au evoluat câte patru coruri din diferite țări. Festivalul a fost deschis de către formația corală Branko în calitate de gazde. Festivalul s-a desfăsurat pe parcursul a patru seri, corul Kinonia al Episcopiei Severinului și Strehaiei sustinand programul de cantece armonizate romanești în cea de-a treia seară a festivalului, marti 22 iunie 2021. Festivalul a fost transmis în direct pe canalul de YouTube al formatiei corale Branko, organizatorii festivalului, și a fost preluat și de paginile oficiale de facebook Episcopia Severinului, Radio Lumina și Corul Kinonia.