În cuvântul de învăţătură, ierarhul nostru a vorbit despre importanța rugăciunii și credinței în Dumnezeu, în aceste zile în care virusul ne răpește pe neașteptate pe cei dragi ai noştri. De asemenea, a subliniat importanța prezenţei în număr mare a credincioșilor la rugăciune alături de slujitorii Sfintelor Altare.
Negrușa este sat al comunei Cireşu, situat în partea dreaptă a râului Bahna, înspre com. Iloviţa, la poalele Munţilor Mehedinţi şi în valea pârâului Vodiţa.
În anul 1941, satul nu avea biserică, în schimb avea două cimitire. Piatra de temelie a bisericii satului s-a pus în anul 2006, preot paroh fiind Nicolae Gigină. Sfântul lăcaș, ca și clopotnița, au fost construite din cărămidă, apoi a fost tencuită la exterior, fiind așezată pe soclu placat cu piatră de ardezie. Catapeteasma este din lemn sculptat de cireș, iar ferestrele din lemn stratificat.
Între timp, biserica a fost finalizată și la interior, fiind pregătită pentru pictura în frescă. La ridicarea bisericii, o parte din fonduri au provenit din donații de la persoane din parohie, iar o altă parte a fondurilor a venit de la Departamentul Cultelor. Lucrările în ansamblu s-au încheiat în anul 2012, sub purtarea de grijă a preotului Nicolae Gigină, biserica sfințindu-se la 18 august, când a fost hirotonit și preotul paroh Petrică Pătășanu, cel care, pe lângă alte lucrări inițiate la bisericile din Cireșu și Jupânești, a împrejmuit-o și pe cea din Negrușa.