Duminică, 19 Iulie 2020 21:21

Biserica Sfântul Ilie din Drobeta Turnu Severin și-a serbat cu anticipație Hramul

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Duminică 19 iulie 2020, când Biserica Ortodoxă Română face pomenirea Sfinților Părinți de la Sinodul al IV-lea Ecumenic, biserica severineană din Cartierul Crihala, asezată sub purtarea de grijă a Sfântului Ilie Tesviteanul, și-a serbat cu anticipație hramul.

A devenit deja tradiție ca în duminica premergătoare sărbătorii Sfântului Ilie, Preasfințitul Părinte Nicodim să fie prezent în această biserică și să slujească aici Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Din soborul slujitor la Sfânta Liturghie, condus de Preasfințitul Părinte Nicodim, au făcut parte: părintele Cătălin Țăruș de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, părintele Ionuț Semenescu, protopopul locului, părintele Vasile Ghinea, preot pensionar, şi părinţii slujitori ai acestei biserici, părintele paroh Gheorghe Ghinea, părintele Munteanu Gheorghe şi părintele Dumitru Stelian Alin.

Răspunsurile liturgice au fost date de protopsalți de la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin.

În cuvântul de învățătură de la finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim a pus la sufletele celor prezenți cuvânt de învățătură, vorbind despre Sfinții Părinți de la Sinodul IV Ecumenic și despre Sfântul Serafim de Sarov, sfinți pomeniți în această zi. La finalul cuvântului, ierarhul a tâlcuit pericopa din Epistola către Romani citită la Apostolul din această zi, îndemnând la stăruință în rugăciune mai ales acum în această perioadă de molimă.

La final, părintele paroh Ghinea Gheorghe a mulțumit în numele enoriașilor acestei parohii, Preasfințitului Părinte Nicodim pentru cuvintele de întărire duhovnicească în credință, iar în finalul cuvântului a reamintit importanța cunoasterii învățăturii Sfintelor Sinoade Ecumenice:
"După cum fiecare dintre noi știm și rostim la fiecare Sfântă Liturghie Crezul, care conține învățăturile primelor două Sinoade Ecumenice, așa ar trebui să rămânem în minte cu cele patru cuvinte stabilite la cel de-al patrulea Sinod Ecumenic și anume Neamestecat și Neschimbat, Neîmpărțit și Nedespărțit însușiri ce definesc unirea Firilor în Persoana Mântuitorului nostru Iisus Hristos".

Citit 3254 ori Ultima modificare Luni, 20 Iulie 2020 17:30

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube