A urmat studiile Seminarului Teologic din Craiova şi apoi pe cele ale Facultăţii de Teologie din Bucureşti, iar începând cu anul 1975 a fost pedagog la Seminarul Teologic din Craiova.
Aici a participat la lucrările de reconstruire a clădirii principale a aşezământului de educaţie teologică, fiind foarte apreciat pentru râvna cu care s-a dedicat acestei ascultări. În această perioadă a fost hirotonit preot celib.
În anul 1985, cu binecuvântarea Preasfinţitului Damaschin Severineanul, este numit la parohia Miluta, satul natal al ierarhului, unde i-a fost încredinţată construcţia bisericii parohiale. Este ajutat de foşti elevi ai seminarului, acum preoţi, precum şi de P. C. Preot Constantin Popescu, directorul Seminarului Teologic, cu materiale de construcţie şi cu forţă de muncă. Reuşeşte să termine biserica, iar rezultatele muncii sale atât pe plan liturgic cât şi pe plan administrativ, i-a determinat pe Înaltpreasfinţitul Nestor şi pe Preasfinţitul Damaschin Severineanul să-l numească preot la Mănăstirea Strehaia.
Timp de câţiva ani a slujit simultan în parohia Miluta şi la Mănăstirea Strehaia. Odată cu numirea sa la Mănăstirea Strehaia a reînceput aici viaţa monahală întreruptă de autorităţile comuniste prin închiderea mănăstirii conform decretului din 1958.
Aşezământul monahal este desfiinţat în 1863, în urma secularizării din timpul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, funcţionând ca biserică de mir până în 1958. Este reînfiinţată în 1990, reluânduse astfel viaţa monahală după o întrerupere de 127 de ani. Între anii 1993 şi 1994 s-a construit un corp de chilii. Din 2007 devine mănăstire de călugăriţe.
Ajutat de elevi seminarişti şi studenţi, a demarat lucrările de consolidare a fundaţiilor existente, reconstuirea zidurilor şi a câtorva chili. Elevii şi studenţii teologi au ajutat viaţa mănăstirească şi în latura ei liturgică. Slujbele erau ţinute în vechea biserică a mănăstirii.
Slujitor al altarului zeci de ani se pensionează în anul 2019, dar continuă să slujească până în urmă cu două luni de zile, când o boală necruţătoare îl ţintuieşte la pat, iar pe data de 2 octombrie 2021, trece la Domnul.
Prezent în mijlocul comunităţii strehăiene, apreciat de credincioşi, părintele a avut tot timpul cuvânt de învăţătură, de mângâiere şi uneori de dojană duhovnicească faţă de cei care călcau pragul Sfintei Mănăstiri şi suntem convinşi că memoria părintelui va dăinui în continuare în inimile credincioşilor, iar rugăciunile fiilor duhovniceşti se vor îndrepta permanent către Dumnezeu pentru aşezarea în rândurile drepţilor.
Slujba înmormântării va avea loc luni, 4 octombrie, începând cu orele 11.00, în incinta Mănăstirii Strehaia şi va fi săvârşită de Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei.
Dumnezeu să îl odihnească şi cu drepţii să îl numere!