Vineri, 19 Aprilie 2024 11:24

23 aprilie - zi de mare praznic la Parohia „Sfântul M. Mc. Gheorghe” din municipiul Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din municipiul Drobeta Turnu Severin îşi va sărbători marţi, 23 aprilie 2024, ocrotitorul spiritual. Sfânta Liturghie de hram va fi săvârșită de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, în biserica parohială situată pe strada Calomfirescu, Nr. 202.

Programul liturgic va începe luni seară, de la ora 18:00, cu slujba Pavecerniţei Mari și va continua în ziua de hram, de la ora 8:00, cu Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite. La final, va fi oficiată și o slujbă de pomenire pentru ctitorii și binefăcătorii lăcașului de cult.

Părintele paroh Popescu Gheorghe-Claudiu face aleasă poftire credincioşilor severineni să participe la slujba euharistică şi a comuniunii în rugăciune cu ierarhul locului şi cu întreaga comunitate ce frecventează sfântul locaş de închinare.

De ce Liturghia Darurilor mai înainte sfinţite?

În Postul Mare, în zilele de rând se posteşte post aspru, însă sâmbăta şi duminica postul primeşte ceva din lumina Învierii, veşmintele nu mai sunt întunecate, ci strălucitoare. Postul alimentar continuă, dar primeşte mângâierea Liturghiei, adică a Împărtăşirii cu Trupul şi Sângele lui Hristos. Această realitate deschide o lume a luminii şi bucuriei prin care omul înţelege taina postiri şi a hrănirii din Dumnezeu. Sunt zile de sărbătoare în lăuntrul postului.

În timpul săptămânii însă, se urcă pe culmile abstinenţei şi ale tăcerii rugătoare, şi în aceste zile de tristeţe şi de pocăinţă, Biserica a făcut un compromis liturgic, păstrând ajunarea specifică Postului Mare, însă permiţând Împărtăşirea în timpul Liturghiei Darurilor mai înainte sfinţită, care este un ritual extins al împărătşirii. Ea diferă de celelalte Liturghii ale ortodoxiei, în sensul că în timpul ei nu se săvârşeşte Jertfa cea fără de sânge. Aceasta este săvârşită în Duminica anterioară, iar Liturghia Darurilor este o pregătire a comuniunii euharistice.

Citit 615 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Mai 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube