Vineri, 14 Ianuarie 2022 17:59

Zilele Culturii Naţionale la Drobeta Turnu Severin. Manifestare de mare amploare culturală la Palatul Culturii „Teodor Costescu”

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Vineri, 14 ianuarie, academicieni, profesori, istorici, oameni de ştiinţă şi preoţi au participat Zilele Culturii Naţionale, manifestare de mare amploare culturală la Palatul Culturii Teodor Costescu  din Drobeta Turnu Severin prin „Festivalul Internațional de Literatură  Mihai Eminescu”.

Programul zilei a debutat printr-o deschidere festivă, urmată de corul „Kinonia” al Episcopiei Severinului şi Strehaiei care a susţinut un regal de cântece pe versuri de Mihai Eminescu, iar cei prezenţi au trăit la intensitate creaţiile muzicale româneşti.

Au fost susținuţi și premiaţi tinerii pasionaţi de poezie, literații de mâine, elevii talentați ai Liceului Traian. Festivalul s-a încheiat în stil autentic românesc în interpretarea grupului folcloric „Flori de dor”.

În prima zi a manifestărilor, 13 ianuarie, programul a debutat la Primăria Orașului Băile Herculane şi a continuat la Mănăstirea „Sfânta Ana” cu o slujbă de pomenire a poetului Mihai Eminescu, urmată de decernarea premiilor „Eminescu” şi „Pamfil Şeicaru” personalităţilor invitate din Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Hunedoara, Alba,  Bucureşti, Baia Mare, Republica Moldova şi Serbia.

Pentru încă un an severinenii au demonstrat că Mihai Eminescu este un reper al culturii române şi internaţionale, fapt dovedit şi de volumele aflate în patrimoniul Cabinetului de Manuscrise și Carte Rară a Bibliotecii Academiei Române, ce reunește zeci de traduceri în limbile franceză, italiană, engleză, germană, maghiară, spaniolă, poloneză, armeană și sârbă, realizate de traducători români și străini.

În dimineața zilei de 15 ianuarie 2022, după slujba Sfintei Liturghii, la Catedrala Episcopală din Drobeta Turnu Severin, a avut loc o slujbă de pomenire pentru poetul nostru nepereche, Mihai Eminescu.

Citit 1249 ori Ultima modificare Sâmbătă, 15 Ianuarie 2022 14:51

Media

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube