Sâmbătă, 27 Martie 2021 13:34

Zi cu o însemnătate și o bucurie deosebită pentru obștea monahală de la mănăstirea Gura Motrului

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Sâmbătă, 27 martie, când Biserica Ortodoxă îl prăznuieşte pe Sfântul Proroc Anania, Preasfinţitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului şi Strehaiei şi Preasfinţitul Părinte Siluan, Episcopul Românilor ortodocşi din Ungaria, au slujit Sfânta Liturghie la Mănăstirea Gura Motrului. Ziua a avut o însemnătate și o bucurie deosebită pentru obștea mănăstirii, monahul Cleopa fiind hirotonit întru ierodiacon pe seama acestui aşezamânt monahal.

În cuvântul de învăţătură Preasfinţitul Siluan, Episcopul românilor ortodocşi din Ungaria, a binecuvântat pe noul ierodiacon şi i-a urat slujire îndelungată, aducând aminte pe binecunoscutul părinte Cleopa de la Sihăstria care să îi fie model de urmat părintelui Cleopa de la Mănăstirea Gura Motrului. De asemenea, l-a îndemnat să fie întărit slujitor şi ajutător părintelui stareţ, obştei monahale şi credincioşilor prin rugăciunile pe care le va înălţa către Dumnezeu.

Preasfinţitul Părinte Nicodim a apreciat spiritul jertfelnic al celui hirotonit de a renunţa la viaţa lumească, inginer fiind, şi de a se retrage în viaţa monahală la ctitoria Sfântului Nicodim de la Gura Motrului. Cu tristeţe ierarhul constată că puţini mai sunt astăzi cei care aleg viaţa monahală şi că riscul ca mănăstirile să se pustiască şi să se părăginească datorită vitregiilor vremurilor, a crescut foarte mult.

Mănăstirea Gura Motrului este o mănăstire din Episcopia noastră situată în satul Gura Motrului, comuna Butoiești. Ansamblul mănăstiresc fortificat, bine conservat și prețioasa lui biserică, ridicate la mijlocul secolului 17, se află pe noua listă a monumentelor istorice.

Citit 1865 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 19:53

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube