Miercuri, 18 Decembrie 2019 22:05

"Vin colindătorii, cum veneau odată!" - tradiţionalul concert de colinde al Corul Kinonia

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În fiecare an, în preajma Sfintelor Sărbători, Corul Kinonia al Episcopiei Severinului şi Strehaiei susţine tradiţionalul concert de colinde pentru sufletele credincioşilor severineni.

Concertul intitulat "Vin colindătorii, cum veneau odată!" a avut loc în seara zilei de 18 decembrie, începând cu ora 18.00, în Sala Mare a Palatul Culturii "Teodor Costescu" din Drobeta Turnu Severin.

Repertoriul a cuprins colinde bizantine, colinde româneşti armonizate, colinde tradiţionale culese din zona de nord a judeţului Mehedinţi şi mult îndrăgitele colinde ale fraţilor noştri ardeleni.

Alături de corul Kinonia a cântat şi Raisa Maria Bulf de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" din Petroşani.

Publicul, dar în special micii ascultători, a avut parte de o frumoasă surpriză pregătită de membrii corului şi anume obiceiul jocului caprei care este întâlnit în perioada sărbătorilor de iarna. Jocul caprei prezinta un scenariu al morţii şi învierii ritual: capra cade la pământ şi trebuie să fie resuscitata, readusă la viaţă. Moartea şi învierea "caprei" vestesc gazdei "trecerea comunităţii în noul an sub semnul restabilirii ordinii cosmice, cu alte cuvinte triumful vieţii asupra morţii, a luminii asupra întunericului, a fertilităţii şi fecundităţii asupra sterilităţii, a binelui asupra răului” (profesorul etnograf Crăciun Parasca).

Concertul a avut şi un scop caritabil. Cei prezenţi au donat pentru ajutorarea copiilor bolnavi de cancer, din judeţul Mehedinţi, care au nevoie de susţinere financiară pentru diverse nevoi determinate de acestă necruţătoare boală!

Şi în acest an spectacolul hibernal de colinde a fost transmis în direct la postul de Radio Lumina, dar şi pe pagina de Facebook a Radioului Lumina.

Citit 2066 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2019 23:37

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Iulie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube