Duminică, 07 Noiembrie 2021 18:48

Un nou preot slujitor la Parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”-Vechi din Drobeta Turnu Severin

Publicat de
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În Duminica a XXIV-a după Rusalii, biserica parohială „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Vechi” din orașul Drobeta Turnu Severin, Protopopiatul Drobeta Turnu Severin, județul Mehedinți, a primit vizita pastorală a Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei. Această vizită pastorală a fost prilejuită de instalarea ca preot slujitor, a preacucernicului părinte Gabriel-Constantin Ursache-Țucă.

 

Sfânta și dumnezeiasca Liturghie a fost oficiată de Preasfințitul Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei înconjurat de un ales sobor de preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul psaltic „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Catedralei Episcopale din Drobeta Turnu Severin.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei a așezat la sufletele celor prezenți cuvântul de învățătură prin care a amintit despre pericopa Evangheliei, de asemenea a subliniat importanța rugaciunii pentru cei adormiți. Preasfinția Sa, a mulțumit preoților pensionari Ilarie Măciucă și Alexandru Negrescu pentru misiunea ce au dus-o de-a lungul anilor în această biserică și a amintit credincioșilor prezenți, despre părinții Grigore Petrescu și Marincu Tudorescu, vrednicii slujitori din această parohie care au trecut la Domnul.

După cuvântul de învățătură rostit de Preasfințitul Părinte Nicodim, Preacucernicul Părinte Protoiereu Gheorghe Popescu a dat citire actului de instalare ca preot slujitor a preacucernicului părinte Gabriel Constantin Ursache-Țucă.

După aceste momente, Preasfințitul Părinte Nicodim Episcopul Severinului și Strehaiei a înmânat preotului slujitor Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce, Liturghierul și actul de numire ca preot slujitor al parohiei „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

Părintele Gabriel Constantin Ursache-Țuca, a rostit la final un cuvânt prin care a subliniat ajutorul primit în viața și familia sa, de la Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. De asemenea a adus multumire Preasfințitului Părinte Nicodim, Episcopul Severinului și Strehaiei, pentru purtarea de grijă și pentru încredere acordată, a mulțumit preoților slujitori ai parohiei Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, care l-au primit cu bucurie, a mulțumit familiei sale care i-a fost alaturi, dar și credincioșilor care au venit la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.

Citit 2005 ori

Cele mai citite articole

radiolumina logo

construimcatedrala.ro

 
« Aprilie 2024 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          


patriarhia link

 
basilica link

 
radiotrinitas link

 
trinitastv link

ziarullumina link

adreseweb link

 


mbl live


mbl video


mbl youtube